Yara ImageIT

A Yara ImageIT egy olyan mezőgazdasági mobil alkalmazás, amelyet a növények nitrogénfelvételének méréséhez fejlesztettek ki, s amely a növény fényképe alapján ad javaslatokat a nitrogénfelhasználással kapcsolatosan.

Töltse le mostGet ImageIT on the App Store

Get CheckIt on Google play

ImageIT for mobile

 

Azon kívül, hogy megmutatja a felhasználóknak, hogy mennyi nitrogént kell kijuttatniuk ahhoz, hogy optimális terméshozamot és –minőséget érjenek el, az ImageIT minőségbiztosított műtrágyázási javaslatokat is ad a Yara által preferált termékekkel kapcsolatosan, valamint elküldi a legközelebbi Yara iroda elérhetőségeit.

Az alkalmazás a gazdálkodó okostelefonjának kameráját csúcstechnológiájú tápanyagvizsgálóvá alakítja át. Az ImageIT a levéltakaró, a levelek zöld színe és a barna levelek becsült mennyisége alapján számítja ki a nitrogénfelvételt. Az alkalmazás mögött meghúzódó technológia olyan részletes képelemzést tesz lehetővé, amely kategorizálja a levél képpontjait, kiszűri a „zajos” képrészleteket, és megszámolja a levél képpontjait. Annak ellenére, hogy egy fejlett mezőgazdasági alkalmazásról van szó, az ImageIT felhasználóbarát és rugalmas a műszaki követelmények tekintetében is. Az alkalmazást nem befolyásolja a kamera típusa, és alacsony felbontású, 50-200 KB méretű képekkel dolgozik.

A gyenge térerővel rendelkező területeken az ImageIT offline módban menti el a képeket, és így a képek hálózati kapcsolat nélkül is elkészíthetőek, majd pedig akkor küldi el a fotókat értelmezésre, amikor az okostelefon WiFi hálózatot észlel, vagy 3G zónába ér.