Tápanyag-ellátás

Eszközök és szolgáltatások

Yara ImageIT

A Yara ImageIT egy olyan mezőgazdasági mobil alkalmazás, amelyet a növények nitrogénfelvételének méréséhez fejlesztettek ki, s amely a növény fényképe alapján ad javaslatokat a nitrogénfelhasználással kapcsolatosan.

 

eszközök

Azon kívül, hogy megmutatja a felhasználóknak, hogy mennyi nitrogént kell kijuttatniuk ahhoz, hogy optimális terméshozamot és –minőséget érjenek el, az ImageIT minőségbiztosított műtrágyázási javaslatokat is ad a Yara által preferált termékekkel kapcsolatosan, valamint elküldi a legközelebbi Yara iroda elérhetőségeit.

Az alkalmazás a gazdálkodó okostelefonjának kameráját csúcstechnológiájú tápanyagvizsgálóvá alakítja át. Az ImageIT a levéltakaró, a levelek zöld színe és a barna levelek becsült mennyisége alapján számítja ki a nitrogénfelvételt. Az alkalmazás mögött meghúzódó technológia olyan részletes képelemzést tesz lehetővé, amely kategorizálja a levél képpontjait, kiszűri a „zajos” képrészleteket, és megszámolja a levél képpontjait. Annak ellenére, hogy egy fejlett mezőgazdasági alkalmazásról van szó, az ImageIT felhasználóbarát és rugalmas a műszaki követelmények tekintetében is. Az alkalmazást nem befolyásolja a kamera típusa, és alacsony felbontású, 50-200 KB méretű képekkel dolgozik.

A gyenge térerővel rendelkező területeken az ImageIT offline módban menti el a képeket, és így a képek hálózati kapcsolat nélkül is elkészíthetőek, majd pedig akkor küldi el a fotókat értelmezésre, amikor az okostelefon WiFi hálózatot észlel, vagy 3G zónába ér.   

A Yara ImageIT alkalmazás a meghatározott országokban érhető el az iOS, az Android és a Windows Mobile rendszerekről.

Töltse le most

eszközök

Ha ezt a weboldalt PC-ről látogatja meg az alkalmazás letöltése céljából, akkor szkennelje be a „QR kódot” a mobilkészülékével. Ha mobilkészülékről lép fel az oldalra, akkor az alábbi linken tudja letölteni az alkalmazást.

 Letöltés mobilkészülékre