Megalab

Talaj- és növénymintavételi, szaktanácsadási megoldások.

megalab1

A szakszerű és költséghatékony tápanyagellátás egyik legfontosabb alappillére a talajaink kémiai és fizikai paramétereinek ismerete. A talaj- és növényminta vizsgálati eredménye alapvető információkat szolgáltat a megfelelő műtrágya típus és mennyiség megválasztásához.
Most már Magyarországon is elérhető a Nyugat-Európában már széles körben elterjedt talaj-, növénymintavételi és szaktanácsadási szolgáltatás, melynek hátterét az angliai Pocklingtonban helyet kapott Megalab laboratóriumunk biztosítja.
A Megalab az Egyesült Királyság vezető laboratóriuma, amely 40 éves múltra tekint vissza, valamint BS-ENISO 9001:2008 és ISO/IEC 17025:2005 tanúsítással rendelkezik. Kapacitását legjobban az évente elvégzett 250 000 vizsgálat jellemzi, melyek között megtalálható talaj-, növény-, szerves trágya-, szilázs-, komposzt-, víz- és műtrágya vizsgálat is.

Az Ön számára legfontosabb mutató pedig a mintavizsgálati idő, ami a Megalab  szolgálatás esetén 3 igen, három munkanap a minta beérkezésétől a szaktanácsig, talaj és növényminta esetén is.

A vizsgálat után Ön nem csak egy eredmény táblázatot kap, hanem professzionális szaktanácsot is, amely alapján hatékonyan és gazdaságosan tervezheti a tápanyagellátást.

A vizsgálati típusok közül csak néhányat kiemelve:

Talajvizsgálatok:

 megalab11

Növényvizsgálat:

megalab3

 

A könnyen értelmezhető analízist és szaktanácsot PDF formátumban, e-mailben küldjük el Önnek.

megalab4

Hogy megkíméljük Önt a mintavétel fáradságos munkájától, egy GPS alapú alajmintavételre szakosodott céggel karöltve magas színvonalon végzünk talaj és  növénymintavételt is. Mindkét mintatípus esetén 5 hektáros mintavételi egységet alkalmazunk, melyről legalább 25 részmintát veszünk. A mintavételezési útvonal GPS
koordinátáit rögzítjük, így a későbbi mintázások során az útvonal újra bejárható, és a talajban bekövetkezett változások követhetővé válnak. 
Munkánkat belső minőségbiztosítási rendszer biztosítja, így a minták visszakövethetőek, beazonosíthatóak, szükség esetén a mintavételezés, labormérés megismételhető.

Ha ajánlatunk felkeltette érdeklődését, bővebb információért keresse kollegáinkat.

megalab

Tekintse meg prospektusunkat Megalab szolgáltatásunkról.