Yara CheckIT

A CheckIT a Yara mezőgazdasági mobil alkalmazása. Az ebben található fotógyűjtemény segítséget nyújt az esetleges tápelemhiányok gyors és egyszerű felismeréséhez és kezeléséhez.

Töltse le mostGet CheckIT on the App Store

Get CheckIt on Google play

CheckIt for ipad

 

A felhasználók nagy felbontású fotókon azonosíthatják be a hiánybetegségeket, s azokat a tünetek, a tüneteknek a növényen való előfordulása, illetve a tünetek feltételezett oka szerint tovább szűrhetik. Miután megtörtént a hiánybetegség okának meghatározása, az alkalmazás további információkkal szolgál azzal kapcsolatosan, hogy az adott hiánybetegség miként befolyásolja a növény fejlődését, mely talajtípusoknál fordul elő leginkább, és mely tényezők tudják még tovább rontani azt. A CheckIT műtrágyázási javaslatokat is nyújt a beazonosított hiánybetegségek kezeléséhez, valamint egyéb olyan termékek használatára is javaslatot tesz, amelyek lehetővé teszik a megelőző kezeléseket is a következő tenyészidőszakra.

Az alkalmazás személyre szabott, és a növény termőterülete szerint lokalizált, valamint a célország hivatalos nyelvét használja. A CheckIT-et úgy tervezték meg, hogy gyenge térerővel rendelkező vidéki területeken is lehessen használni. Ez lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy szükség szerint helyszíni elemzéseket is végezhessenek, s hogy javaslatokat kapjanak a hiánybetegségekkel kapcsolatosan, s ezáltal javíthassanak a termés minőségén és a hozam mennyiségén. A CheckIT mobil helymeghatározó szolgáltatások révén el is tudja küldeni a legközelebbi Yara iroda elérhetőségét.