március 22, 2024

Hatékonyan, változatosan, interaktívan a Yara lombtrágyákról

Szerző: Yara Hungária Kft.

A Yara Hungária Kft. szakmai megbeszélésein állandó téma a termelők információval történő elérése, az általunk képviselt szakmaiság, tények, számok olyan formában történő közzététele, amely ebben a hatalmas „médiazajban” kitűnnek, másrészt a „bulvárosodás” sem megy az előbbiek rovására. A Yara Hungária értékesítési vezetője, YaraVita termékmenedzsere és szaktanácsadói egyaránt megfogalmazták röviden, hogy melyek a YaraVita lombtrágyák előnyei, miért érdemes használni a termékeket.

Ha elolvasta soraikat, kérjük, töltse ki anonim kérdőívünket is, – mely mindössze 2 percet vesz igénybe - hogy még jobban megismerhessük a gazdálkodók lombtrágya felhasználási szokásait.

Lássuk a lényeget!

Éri Ferenc értékesítési vezető:

Miért jó beszállítóként YaraVita lombtrágyát eladni?

A YaraVita értékesítése beszállítói szempontból, ismerve a terméket és a piacot, alapvetően hálás dolog. A kellően tájékozott kereskedő és termelő gyorsan elfogadja, hogy a YaraVita a piacon elérhető egyik legmagasabb minőségű, hatóanyagra vetítve, hektárdózisban kifejezve pedig jórészt a legolcsóbb termékcsalád. Ránézésre drága? Számoljunk! Hogy miért vásárolnak a kereskedők és használnak a termelők mégis drágább és gyengébb minőségű termékeket is? A választ mindenkinek a fantáziájára bízom…

 

Makra Máté szaktanácsadó:

Milyen előnyt jelent a koncentrált forma, ami minden YaraVita sajátossága?

A magas hatóanyagtartalomnak köszönhetően egyedülállóan igen alacsony hektárdózisok mellett biztosítható a megfelelő ellátás. A növénytermesztésben egyre szűkebb idő alatt kell minél nagyobb területteljesítményt elérni, így nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a permetezés során a bekeveréssel, amit lássunk be, olyan termékkel, ami egy kannában tartalmazza az összes szükséges tápelemet, jelentősen rövidíthető ez az idő. Nem is beszélve, hogy nem kell annyi kannát kivinni a tábla szélére. Aki végzett már bekeverést, tudja mit jelent ez.

 

Tóth Gábor szaktanácsadó:

Miért bevált recept a YaraVita?

Önmagában ritkán juttatunk ki lombtrágyát, ezért mindig ott van a rizikó, hogy a bekeverés után homogén marad-e a tankkeverék. A YaraViták a gyakorlatban használatos növényvédőszerekkel kiválóan keverhetők. Permetezéskor fontos szempont, hogy minden helyzetben biztonságos legyen, ne perzseljen még a legérzékenyebb zöldség, gyümölcs és szántóföldi kultúrákban sem. Az átlagosnál jobb minőség mindig új piacokat teremt, azok a gazdaságok, ahol ezt megtapasztalták ott már tudatosan alkalmazzák a gyakorlatban, ezzel magasabb értékű a végtermék, és gyorsabb a termény piacra jutása. Fontos szempont, hogy a felmerülő kérdésekre csapatunk gyakorlati választ ad.

 

Tóth Milena szaktanácsadó:

Mi jut eszembe a YaraVita termékekről?

Ha YaraVita, akkor a megbízhatóság az első szó, ami eszembe jut. A magyar nyelv értelmező szótára szerint a „megbízható” szó jelentése:

  1. Amire minden körülmények között számítani lehet.
  2. Amelynek hitelessége kétségtelen.
  3. Amely minden körülmények között hibátlanul működik.

 

Gyuris Kálmán szaktanácsadó:

Miért a Yara Vita? Miért a YaraVita Gramitrel?

Yara szaktanácsadóként a legnagyobb dilemmát a YaraVita termékek ajánlásánál a szakmaiság és a kereskedelmi célok együttes alkalmazása okozza. Amikor pl. egy YaraVita Gramitrel dózisánál azt mondom, hogy 3 liter, akkor a szakmaiság vezérel, ennyit tartunk optimálisnak egy kezeléssel, egy vegetációban. Természetesen több olyan termék van a piacon, amelyekből hasonló hektárdózist ajánlanak kevesebb pénzért. Ha figyelembe veszem a YaraVita Gramitrel hatóanyag-tartalmát, akkor sok esetben még a 1-1,5 l /ha mennyiséggel is több mikroelemet adnánk ki, mint a konkurens termékkel. A szakmaisággal, a magasabb dózissal termelőket veszítünk el, mert sok esetben csak a cégek ajánlását nézik, és nem a hatóanyagot.

 

Szabari Szabolcs szaktanácsadó:

Hogyan lehet érvényesülni a YaraVita lombtrágyacsaláddal a magyar piacon?

Tény és való: egy „sok eszkimó, kevés fóka” piacon kell ezzel a feladattal megbirkóznunk, nap mint nap. A gazdálkodóinkkal folytatott személyes konzultációk, közös határszemlék nyomán úgy érzem, a Yara brand iránt létezik egyfajta - sokszor a versenytársak által is kimondott, vagy épp „csakazértis” kimondatlan - elismertség. További hitelt adhat az ember szavának az a közel 14 éves hatósági múlt, melynek során korábban, „pandúr oldalról” is láthattam ezt a piacot. Mintáztuk és laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőriztük a termésnövelő anyagokat. Könyvet tudnék írni róla, de nem teszem. A Yara jövőre lesz 120 éves, a YaraVita lombtrágyák fejlesztése közel 60 évre nyúlik vissza. Ezt az emberöltőnyi globális tapasztalatot a növényeink igazolják vissza. A visszaigazolás és érvényesülés legfontosabb értékmérője számomra az, amikor egy gazda ajánlja a Yarát a gazdatársainak. Ennél fontosabb visszacsatolás nem is kell. Lehet, hogy mégis megírom azt a könyvet…   

 

Kovács András szaktanácsadó:

Könnyű választani termelőknek a közel 60 lombtrágyagyártó termékei közül?

A termelők véleménye szerint igen nehéz. Szerintem nem!

  • Minőség
  • Megbízhatóság
  • Hatékonyság
  • Kezelhetőség
  • Ár/érték arány
  • Technológiai siker

Ha a felsorolt szempontokat egy-egy halmazban ábrázolnánk, a metszetben a 60 gyártóból nagyon kevesen maradnának. A YaraVita lomtrágyacsalád viszont biztosan a metszetben maradna!

 

Szász Imre YaraVita termékmenedzser

Mit jelent a Yara szótárban a „formuláció” szó?

Formuláció alatt értünk minden olyan, a tápelemeken kívül felhasznált alapanyagot és gyártástechnológiai eljárást, amely befolyásolja a tápanyagok felvehetőségét, a tartamhatást, a növényvédőszerekkel való keverhetőséget, fagyállóságot, a korrozivitás csökkentést és az eltarthatóságot. Csak néhányat kiemelve a sok közül: minden YaraVita lombtrágya tartalmazza a teljes permetlé mennyiséghez szükséges nedvesítő és tapadásfokozó adalékokat. A szuszpenziók gyártása során az alapanyag választás egyik legfontosabb szempontja a szemcseméret, mely meghatározza az adott tápelem felvehetőségét és tartamhatását. A formulációnak köszönhetően Ön növelheti a kijuttatott tápanyagok hasznosulását és jelentős költséget takaríthat meg.

 

Ismételten kérjük, töltse ki anonim kérdőívünket, ahol azokra a fő szempontokra kérdezünk rá, amelyek alapján a szakmai döntések, majd ezt követően a beszerzések születnek.

Kérdőív

 

Bízunk abban, hogy tudunk információt adni a termelőknek, másrészt a kérdőívek kiértékelése után még jobban tudjuk segíteni a gazdálkodókat, kereskedőket a döntések meghozatalában.