A paradicsom minőségének befolyásolása

Számos tényező beflyásolja a paradicsom minőségi követelményei-t. A különböző minőségi előírások függnek a paradicsom típusától, a termesztés helyétől és a piactól.

paradicsom minőség

A műtrágyázási gyakorlat erős befolyással bír a gyümölcs külső minőségére, mint az alak, szín, a keménység és eltarthatóság. Ezek a tulajdonságok különösen fontosak a nyersen fogyasztott paradicsom esetében. 

A hőmérséklet és ezek a külső tényezők nagy hatással vannak a paradicsom árára és piacképességére. Az elfogadott méret és nagyság a piactól függ; a legtöbb ország meghatározza a minimális követelményeket. 

A paradicsom íze általában összefügg a cukrok és savak relatív koncentrációjával, főleg a fruktózzal és a citromsavval. A legjobb, legízletesebb gyümölcs magas cukor- és magas savtartalommal rendelkezik.

 

Tápanyagellátás és a paradicsom minősége

 

A nitrogén és a kálium fontos az aromák kialakulásához. A túl sok ammónium-nitrogén ront az ízen. A kálium a legfőbb tápanyag, amely a paradicsom minőségét befolyásolja, elősegíti az érés és a gyümölcs formájának egyenletességét, javítja savasságát és fokozza az ízét.

A nagy mennyiségű kalcium a gyümölcs keménységét növeli, és a termés árukezelése, szállítása során fellépő, valamint a terméselváltozásokból fakadó károk mértékét csökkenti. 

A túl alacsony bórmennyiség a gyümölcs parásodásához és alacsony piaci értékhez vezethet. A cinknek szintén fontos szerepe van a gyümölcs minőségének fenntartásában.

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.