A nyaki rész megvastagodásának csökkentése

A vöröshagyma nyakának megfelelő átmérője megakadályozza a kórokozók bejutását. A száraz hagymának némi időre van szüksége az éréshez vagy a száradáshoz annak érdekében, hogy záródni tudjon a nyaki rész.

A túl vastag nyaki rész befolyásolja a tárolási minőséget és a növény egészségi állapotát is. A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás fontos a nyaki rész vastagságának csökkentéséhez.        

Tápanyagellátás és a hagyma nyaki részének vastagsága

hagyma minőség

A foszfor- és mangánhiány miatt hajlamos a hagyma nyaka a megvastagodásra az érés során. A nitrogén késői alkalmazása is a nyaki rész megvastagodásához vezet.        

A túl sok nitrogén puhábbá teheti a hagyma fejét, valamint növeli a tárolás során fellépő rothadásos betegségek előfordulásának kockázatát is. A túl sok N miatt megvastagodhat a hagyma nyaka, ez pedig lehetőséget jelent a kórokozóknak a bejutásra. Főként a nitrogén késői alkalmazása felel a nyaki rész megvastagodásáért, a tárolás során bekövetkező rothadásért, valamint a késői érésért. Emiatt kritikus fontosságú a nitrogén megfelelő mennyiségben és időben történő kijuttatása ahhoz, hogy a maximális hozamot úgy lehessen biztosítani, hogy a tárolási minőséget nem befolyásoljuk negatívan.

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.

Még több a hagymafélék minőségéről:

A hagyma íze és csípőssége

A hagyma íze és csípőssége

A vöröshagyma és a fokhagyma íze és csípőssége kulcsfontosságú jellemzője ezeknek a növényeknek. Ez a jellemző a fajta és a termőhely szerint változik. A csípősség nagyrészt az általuk tartalmazott nem fehérje alapú aminosavakra épülő kén szintjétől függ.
A fej szárazanyag-tartalmának maximalizálása

A fej szárazanyag-tartalmának maximalizálása

A vöröshagyma és a fokhagyma többségét étkezési célra termesztik. A fejeknek megfelelően száraznak kell lenniük a tervezett célra. A leggyakoribb vöröshagymáknak 10-12%-os a szárazanyag-tartalmuk.
A hagyma tárolási minőségének javítása

A hagyma tárolási minőségének javítása

A vöröshagyma gyakran veszít a súlyából, ha hosszú ideig tároljuk. A csírázás is megindulhat, valamint rothadás léphet fel. A terményt óvatosan meg kell szárítani a termőföldön, mielőtt betárolnánk, mivel így lehet a minimálisra csökkenteni a rothadás...
A hagymahéj kinézete és állapota

A hagymahéj kinézete és állapota

Az egyenletes minőségű héj fontos része az étkezési célra termesztett hagyma kinézetének. Továbbá, a vöröshagyma és a fokhagyma ellenállóképessége is jelentős szerepet játszik a betegségek távoltartásában és a tárolási problémák elkerülésében.
A fej keménységének növelése

A fej keménységének növelése

A keménység egy rendkívül fontos jellemzője a vöröshagymának és a fokhagymának, különösen a száraz hagymának, amelyet hosszabb ideig tárolnak. A termelők a kiegyensúlyozott tápanyag-ellátással befolyásolhatják a hagyma keménységet.
A hagyma minősége

A hagyma minősége

Különösen fontos annak garantálása, hogy a környezeti körülmények, valamint a növekedéssel kapcsolatos hatások ne korlátozzák a vöröshagyma és a fokhagyma fejesedésének folyamatát és a fej minőségét, ezáltal pedig a termény minőségét.