A hagymahéj kinézete és állapota

Az egyenletes minőségű héj fontos része az étkezési célra termesztett hagyma kinézetének. Továbbá, a vöröshagyma és a fokhagyma ellenállóképessége is jelentős szerepet játszik a betegségek távoltartásában és a tárolási problémák elkerülésében.

A héjon megjelenő repedések a nem megfelelő talajnedvesség miatt alakulhatnak ki. A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás fontos ahhoz, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma héjának minősége megfeleljen a piaci igényeknek.        

Tápanyagellátás, valamint a hagyma héjának állapota és ellenállóképessége

Nitrogén

hagyma minőség

Tanulmányok mutatják, hogy a nitrogén azáltal fejt ki pozitív hatást a vöröshagyma héjának minőségére, hogy növeli a külső héj fajsúlyát. Ez egy rendkívül fontos tényező a raktározás szempontjából.

 

 

 

 

Kalcium-nitrát és kvercetin tartalom

hagyma minőség

A kutatások azt mutatják, hogy a kalcium-nitráttal való megfelelő ellátás a hagymafej kvercetin tartalmát is növeli. A kvercetin egy sárga pigment, amely növeli a héj színintenzitását, valamint a hagyma raktározási tulajdonságait.    

 

 

    

Ez egy olyan antioxidáns, amely a koleszterinszint csökkentése, a vérnyomás szabályozása és bizonyos allergiákkal szembeni ellenállóképesség növelésével javítja az emberek egészségi állapotát. A kalciumhiány eredményeképpen a hagymafej kevésbé lesz tömör, romlik a minősége, és puhább lesz a héja is.

 

A réz és a héj színe

hagyma minőség

A réz megfelelő szintje fontos a hagyma húsának és a héjának fejlődéséhez, mivel ez az elem fontos szerepet játszik a lignintermelésben. A kísérletek azt mutatják, hogy a réz képes javítani a héj színén.

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.

Még több a tény a hagymafélék minőségéről:

A nyaki rész megvastagodásának csökkentése

A nyaki rész megvastagodásának csökkentése

A vöröshagyma nyakának megfelelő átmérője megakadályozza a kórokozók bejutását. A száraz hagymának némi időre van szüksége az éréshez vagy a száradáshoz annak érdekében, hogy záródni tudjon a nyaki rész.
A hagyma íze és csípőssége

A hagyma íze és csípőssége

A vöröshagyma és a fokhagyma íze és csípőssége kulcsfontosságú jellemzője ezeknek a növényeknek. Ez a jellemző a fajta és a termőhely szerint változik. A csípősség nagyrészt az általuk tartalmazott nem fehérje alapú aminosavakra épülő kén szintjétől függ.
A fej szárazanyag-tartalmának maximalizálása

A fej szárazanyag-tartalmának maximalizálása

A vöröshagyma és a fokhagyma többségét étkezési célra termesztik. A fejeknek megfelelően száraznak kell lenniük a tervezett célra. A leggyakoribb vöröshagymáknak 10-12%-os a szárazanyag-tartalmuk.
A hagyma tárolási minőségének javítása

A hagyma tárolási minőségének javítása

A vöröshagyma gyakran veszít a súlyából, ha hosszú ideig tároljuk. A csírázás is megindulhat, valamint rothadás léphet fel. A terményt óvatosan meg kell szárítani a termőföldön, mielőtt betárolnánk, mivel így lehet a minimálisra csökkenteni a rothadás...
A fej keménységének növelése

A fej keménységének növelése

A keménység egy rendkívül fontos jellemzője a vöröshagymának és a fokhagymának, különösen a száraz hagymának, amelyet hosszabb ideig tárolnak. A termelők a kiegyensúlyozott tápanyag-ellátással befolyásolhatják a hagyma keménységet.
A hagyma minősége

A hagyma minősége

Különösen fontos annak garantálása, hogy a környezeti körülmények, valamint a növekedéssel kapcsolatos hatások ne korlátozzák a vöröshagyma és a fokhagyma fejesedésének folyamatát és a fej minőségét, ezáltal pedig a termény minőségét.