A vöröshagyma és a fokhagyma mennyiségnek befolyásolása

A vöröshagyma és a fokhagyma terméseredményét egy sor tényező révén lehet befolyásolni, például a növények ültetési sűrűségével. Ha sűrűbben ültetjük a növényeket, akkor az növeli a hagymafejek számát, de csökkenti a méretüket.

Emiatt fontos a vetési sűrűség megfelelő megválasztása a megfelelő fejméret melletti maximális hozam biztosításához. A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás segíthet elérni a lehetséges maximális terméshozamot.

 

Tápanyagellátás, valamint a vöröshagyma és a fokhagyma mennyisége

Nitrogén

hagyma hozam

A nitrogén a hagyma magas hozamának biztosításához szükséges egyik legfontosabb tápanyag. A hagymának elég nagy a tápanyagigénye: a növény képes 2- 3 kg nitrogént is felvenni egy tonna betakarított terményre vonatkoztatva.

 

 

 

Kálium

hagyma hozam

A kálium is egy fontos tápanyag a magas vöröshagyma és fokhagyma hozam biztosításához. Ez a második legnagyobb mennyiségben felhasznált tápanyag. A legtöbb káliumra a fejképzés és a fejesedés során van szükség. Ugyanakkor óvatosan kell vele bánni, mivel túlzott alkalmazása hozamcsökkenéshez vezethet.

 

 

Kalcium-nitrát

hagyma hozam

A kalcium-nitráttal végzett kísérletek bebizonyították, hogy ez a leghatékonyabb forma a magas terméshozam biztosításához.

 

 

 

 

Cink

hagyma hozamA kísérletek azt mutatják, hogy a cink képes fokozni a mag csírázását, és növeli a maghozamot – ezekre egyaránt szükség van a magas terméshozam eléréséhez.  

 

 

 

hagyma hozam

 hagyma hozam

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.