Almatermésűek méretének növelése

A méret fontos szempont az almatermésűek osztályozásánál. A gyümölcs méretét a hossztengelyre merőlegesen mért átmérő határozza meg. A friss piacra és a konzerviparba hasonló formájú és egyforma méretű gyümölcsnek kell kerülni. A termés méretét nagyban befolyásolja a metszés és a tápanyagellátás.

Tápelemek és a termésméret

 

Foszfor

alma hozam

Franciaországi kísérletek kimutatták, hogy az optimális foszfor ellátás hatására a 75 mm-nél nagyobb méretű almák száma 24%-kal növekedett. Ezért különösen fontos biztosítani, hogy a virágzást követő hat hétben ne legyen korlátozott az elérhetősége. Ez a legkönnyebben lombtrágyázással érhető el.

iaországi kísérletek kimutatták, hogy a foszfor hatására a 75 mm-nél nagyobb méretű almák száma 24%-kal növekedett. Ezért különösen fontos biztosítani, hogy a virágzást követő hat hétben ne legyen korlátozott az elérhetősége. Ez a legkönnyebben lombtrágyázással érhető el.

 

 

 

Magnézium

alma hozam

A magnézium hiánya csökkenti a fotoszintézist, mely kisebb világosabb színű leveleket eredményez. A virágzás is szegényesebb lesz, melynek következtében csökken a gyümölcsméret és jelentős lesz a gyümölcsök elrúgása.

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.

A Yara által javasolt termékek almatermésűek termesztésekor