Az őszi búza terméshozamának növelése

A termés három komponensből tevődik össze: a területegységenkénti termett kalászok száma, a kalászonkénti szemszám és az átlagos ezermagtömeg. A magas hozam a megfelelő levél- és hajtásszám, illetve a zöld levélzet biztosításával, valamint a kalászonkénti szemmennyiség és a szemek méretének növelésével érhető el.

A makro- és mikroelemeket is tartalmazó kiegyensúlyozott tápanyagellátás fontos szerepet játszik ezen összetevők megfelelő szabályozásában.

Makro- és másodlagos elem felvétel őszi búzában

búza hozam

Az őszi búzánál a termés nagyságában és minőségében a tápanyagellátásnak döntő szerepe van.  A makroelemek megfelelő és kiegyensúlyozott ellátottságáról az egész vegetáció alatt gondoskodni kell. A búzafajták tápanyagigényének és tápanyaghasznosító képességének ismerete mellett a kijuttatott műtrágya hatóanyagok meghatározásához figyelembe kell venni a talajok tápanyagtartalmát, tápanyag-szolgáltató képességét, az elővetemények tápanyagpótló hatását is.

búza hozam  

 

Mikroelem felvétel az őszi búzában 

A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás fontos, és egyaránt tartalmaznia kell a mezo-, valamint a mikroelemeket is, amelyek lényeges szerepet játszanak a magas terméshozamok biztosításánál.

 búza hozam

 

 

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.