A lombtrágyázás szerepe napraforgó termesztésekor

Ma már az intenzív szántóföldi növénytermesztés nélkülözhetetlen technológiai eleme a lombtrágyázás. Tudjuk, hogy a gyökéren keresztüli tápanyagfelvétel sokszor gátolt lehet, akár a környezeti tényezők negatív hatásai (pl.: csapadék hiány), akár a talajtani adottságok miatt (pH, kötöttség, rossz tápanyag-utánpótlásból adódó elemantagonizmus).

Sajnos az is előfordul, hogy az adott tápelemből hiány van a talajban. ilyenkor a tápanyagellátás egyik lehetséges módja a lombon keresztüli táplálás. Hatékony módszer abban az esetben is, amikor a növény kritikus fejlődési szakaszában az egyes tápelemek iránt hirtelen megnövekvő igényét elégítjük ki.

A 2019-es év immáron a negyedik szezonunk volt, melynek során napraforgóban is beállíthatunk YaraVita lombtrágya kísérleteket Magyarországon, az Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetében, Martonvásáron. Az együttműködésének célja elsősorban az, hogy megmutassuk gazdálkodóink számára: elismerjük, és tudjuk velük együtt mi is: „egy év nem év” s azt is, hogy nincs közöttük két egyforma esztendő. Technológiába tudatosan beépítve (s nem tűzoltójelleggel alkalmazva), magyar klimatikus viszonyok közt, folytatólagos, éves idősorral, konkrét mérésekkel és számokkal szeretnénk alátámasztani és bemutatni: mit tudnak és mit hoznak számunkra a YaraVita lombtrágyák ezekben az egyre hektikusabb és kiszámíthatatlanabb évjáratokban is.

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

 

Partnereink

retail

Tekintse meg partnereink listáját, ahol megvásárolhatja termékeinket.