Minőségpolitika


Jövőkép:

A Yara küldetése: felelősségteljesen élelmiszerrel ellátni a Föld lakosságát, miközben megóvjuk bolygónkat. A Yara International ASA célja, hogy fejlessze a vállalat vezető pozícióját, amely megoldásokat kínál a fenntartható mezőgazdaság és környezet számára. Tápanyagellátási megoldásaink és precíziós gazdálkodási javaslataink hozzásegítik a gazdálkodókat, hogy kiváló minőségű, magas hozamú növényeket termeljenek, miközben csökkentik a környezeti hatásokat. Tesszük mindezt úgy, hogy megvalósuljon partnereink felelősségteljes, vevőcentrikus kiszolgálása, melynek hátterében folyamatos termékfejlesztés, átlátható üzletstratégia és a kiegyensúlyozott árpolitika áll.

Célok és alapértékek:

A Yara Hungária Kft. elsődleges célja,hogy Magyarországon, Romániában, és a balkáni országokban meghatározó partner legyen a mezőgazdasági termelők, kereskedők számára. A műtrágya kereskedelem, logiszitka vonatkozásában stratégiai időszakra (4 év) az ismertség és piaci jelenlét folyamatos fokozása, lefedve a termőterület 45%-át, 2022-re.

Alapértékeknek tekintjük az alábbiakat:

-  Ambíció -  Fejlődés  -  Együttműködés -  Felelősség -

 

Működési kockázatok:

Rendszeresen megvizsgáljuk és elemezzük a termékek és a nyújtott szolgáltatás környezetével kapcsolatos, valamint a működési kockázatainkat és intézkedésekkel csökkentjük a feltárt kockázati tényezőket, mert valljuk, hogy a kockázatkezelés alapot biztosít a jobb eredmények eléréséhez és a negatív hatások megelőzéséhez.

Fejlesztés:

Munkatársaink kompetenciáját és képességeit folyamatosan növeljük. A fentartható fejlődés figyelembevételével a termékeink, szolgáltatásaink minőségét, folyamatosan fejlesztjük a biztonság és a környezettudatosság szem előtt tartása mellett. Infrastruktúránkat úgy alakítjuk, hogy megfelelhessünk az állandóan megújuló  piaci kihívásoknak. Szervezetünkkel alkalmazkodunk a mindenkori célok eléréséhez.

Elkötelezettség:

A vezetésünk elkötelezett a minőség iránt, amit azzal is kifejez, hogy bevezeti, működteti és folyamatosan fejleszti MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményein alapuló minőségirányítási rendszerét. Vezetői szerepvállalásunk részeként a minőségtudatos szemléletet és gondolkodásmódot  minden munkatársunkkal megértetjük. Folyamatainkat a kialakított rendszerrel összehangoltan kezeljük és biztosítjuk a működéshez szükséges erőforrásokat.

Érdekelt felek:

Azonosítottuk a tevékenységünkre jelentős hatással bíró érdekelt feleket és azok lényeges követelményeit.

Vevőinkkel hosszú távú kapcsolatok kialakítására törekszünk, igényeljük, hogy megosszák velünk a termékeinkkel és tevékenységünkkel kapcsolatos  tapasztalataikat, mi pedig szakértői támogatást nyújtunk a termékek felhasználásához.

A külső szolgáltatóinktól (beszállítók, alvállalkozók) elvárjuk, hogy hozzánk hasonló elkötelezettségüket teljesítéseikkel igazolják, ami a tartós, kölcsönösen előnyös és bizalmi kapcsolat alapja.

Működésünk során törekszünk egy olyan barátságos, kényelmes és biztonságos munkahely kialakítására, melyben az optimális légkör, a munkatársak elégedettsége lépcsőfok a teljesítőképesség és a rugalmasság növelése felé. Erre a vállalati kultúra jó alapot biztosít.

Közzététel:

Vezetésünk a minőségpolitikát minden munkatárssal megismerteti és részletes magyarázatot ad az abban megfogalmazottakra. Megtesszük ezt minden olyan esetben, amikor a politika akár a rendszeres felülvizsgálatok eredményeként, akár egyéb okok miatt módosításra kerül. A közzététel részeként a minőségpolitika a honlapon és a jelentős társasági helyiségekben megjelenítésre kerül.

 

Veszprém, 2018.06.20.                                                      Kiss Róbert, cégvezető