A Yara Adatvédelmi Szabályzata a helyi weboldalakra

A jelen Yara Adatvédelmi nyilatkozat ("Adatvédelmi nyilatkozat") azokra a személyes adatokra vonatkozik, amelyeket a Yara Hungária Kft., 8200 Veszprém, Szabadság tér 4. ("mi") gyűjt és használ fel, amikor Ön ezt a weboldalt ("Webhely") használja, vagy más módon kapcsolatba lép velünk az alábbiakban leírtak szerint.

A Yara Hungária Kft. üzemelteti a Webhelyet, és az Ön személyes adatainak feldolgozása során az Ön személyes adatainak feldolgozója, amikor Ön a Webhelyet használja.

A jelen Adatvédelmi nyilatkozat elmagyarázza, hogy a Yara hogyan gyűjti, használja és adja ki a személyes adatokat, amikor Ön a Webhelyet használja, és egyéb módon kapcsolatba lép velünk az alábbiakban leírtak szerint. Abban az esetben, ha az alábbiakban nem ismertetett módon lépünk kapcsolatba Önnel, tájékoztatni fogjuk az Ön személyes adatainak az adott interakcióval kapcsolatos felhasználásáról. Ha további kérdései vannak, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a hungary@yara.com címen!

A személyes adatok Yara általi feldolgozásáról további információkat a Yara Ügyfél-, beszállítói és üzleti partneri adatokra vonatkozó adatvédelmi szabályzatának nyilvános változatában talál, amely a Yara kötelező erejű vállalati szabályzatának részét képezi.

1. Hogyan és mikor gyűjtünk személyes adatokat

Információkat gyűjtünk Önről, amikor Ön használja a Weboldalt, és amikor más módon kapcsolatba lép velünk, például ha Ön a Yara ügyfele vagy beszállítója. Az Ön adatait a következő forrásokból kapjuk, attól függően, hogy Ön hogyan lép kapcsolatba velünk:

1. Weboldalainkról vagy mobilalkalmazásainkról:

 • Személyes adatokat gyűjtünk weboldalainkon vagy mobilalkalmazásainkon keresztül, például amikor Ön feliratkozik valamelyik mobilalkalmazásunkra, felhasználói profilt hoz létre, vagy kapcsolatba lép csatlakoztatott eszközeinkkel.
 • Kiindulópontként a Webhelyet személyazonosságának felfedése nélkül használhatja. Amikor Ön meglátogatja a Webhelyet, vagy más módon kapcsolatba lép velünk online, sütik segítségével információkat gyűjtünk az Ön számítógépéről, valamint a weboldalunk és alkalmazásaink használatáról. Ezeket az információkat a Webhely használatának összesített szintű mérésére használjuk, hogy javítsuk a Webhely tartalmát.
 • Személyes adatokat gyűjtünk akkor is, amikor Ön mobilalkalmazásainkat használja, vagy a weboldalon vagy alkalmazáson keresztül kapcsolatba lép velünk, például ügyfélszolgálati célokból. Kérjük, olvassa el az alábbi, a sütikről és hasonló technológiákról szóló részt.

2. Közvetlenül Öntől:

 • Személyes adatokat közvetlenül Öntől gyűjtünk, amikor kapcsolatba lép velünk, és úgy dönt, hogy bizonyos információkat elküld nekünk, például amikor feliratkozik egy hírlevélre, bejelentkezik valamelyik weboldalunkra vagy alkalmazásunkra, kitölti valamelyik digitális vagy fizikai űrlapunkat, regisztrál webináriumokra vagy konferenciákra, vásárol, rendelést ad le vagy feltölt információkat valamelyik portálunkra.
 • Személyes adatait akkor is gyűjthetjük, amikor Öntől megkeresést kapunk (például az ügyfélszolgálattal kapcsolatban), amikor megrendeléseit feldolgozzuk, és amikor részt vesz vásárokon vagy rendezvényeinken. Vegye figyelembe, hogy bizonyos adatok feldolgozására törvényi kötelezettségünk van (például bizonyos vásárlásokkal kapcsolatban), és néha bizonyos adatok megadására kell kérnünk Öntől annak érdekében, hogy szerződést köthessünk és teljesíthessünk Önnel!
 • Közvetlenül Öntől is gyűjtünk személyes adatokat, amikor Ön beszállítóként lép fel, hogy teljesíteni tudjuk a beszállítóval kötött szerződést, valamint a beszállítói kapcsolatok kezelése érdekében.
 • Bizonyos alkalmakkor online felméréseket végzünk, hogy jobban megismerjük felhasználóink, látogatóink, kapcsolataink, kapcsolataink és ügyfeleink igényeit és preferenciáit, például az ügyfél-elégedettség mérése és az adatok nettó promóter pontszámmal való gazdagítása révén. A felmérés elvégzése előtt tájékoztatjuk Önt arról, hogy hogyan fogjuk felhasználni az Ön személyes adatait. A felmérésben való részvétel önkéntes, és amennyiben az alkalmazandó jogszabályok megkövetelik, a feldolgozáshoz az Ön beleegyezését fogjuk beszerezni. Önnek joga van ahhoz, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

3. Cégcsoportunktól, kereskedőinktől, beszállítóinktól, üzleti partnereinktől és egyéb harmadik felektől:

 • Amikor Ön terméket vagy szolgáltatást vásárol vagy értékesít, a tranzakcióval kapcsolatos személyes adatokat gyűjthetünk a tranzakció teljesítése és az üzleti kapcsolat kezelése érdekében. Az Ön kérésére vagy a szegmentálással vagy a beszállítói kapcsolatok kezelésével kapcsolatos jogos érdekeink érvényesítése érdekében adatokat importálhatunk kereskedőinktől, beszállítóinktól, üzleti partnereinktől és más harmadik felektől is.

4. Az Ön eszközéből:

 • Ha Ön olyan szolgáltatások igénybevételére regisztrált, amelyek lehetővé teszik, hogy az eszközéről információkat töltsön fel valamelyik portálunkra vagy alkalmazásunkba, akkor az Ön berendezéséről vagy eszközeiről berendezésadatokat gyűjtünk.   Bizonyos esetekben a Yara Digital Faming adatvédelmi irányelvei lehetnek érvényesek. Helymeghatározási adatokat is kaphatunk az Ön okostelefonjáról vagy más térérzékelős eszközéről, feltéve, hogy ez a berendezés az Ön által letöltött mobilalkalmazáshoz vagy a nálunk regisztrált felhasználói profilhoz kapcsolódik.

5. Egyéb forrásokból:

 • Például kereskedelmi partnereken és forgalmazókon keresztül, akik Yara termékeket értékesítenek, vagy olyan Yara alkalmazásokat használnak, mint az Ajánlatkérés vagy a Hűségprogram, amikor személyes adatokat osztanak meg velünk, hogy teljesíteni tudják az Ön kérését vagy az Önnel vagy köztünk és az ilyen partnerek között létrejött szerződést, például a forgalmazóinkon keresztül értékesített termékek szállítása érdekében.

2. Az általunk gyűjtött információk és adatok típusai

A weboldal használata során a törvény által megengedett mértékben gyűjtünk személyes adatokat és eszközinformációkat. A személyes adatok olyan információk vagy információk kombinációja, amelyek alapján Önt egyénileg azonosítani lehet. Az Ön által igénybe vett szolgáltatásoktól és a Webhely használatának módjától függően a következő adatkategóriákat gyűjthetjük:

 • kapcsolattartási adatok, például az Ön neve, címe és e-mail címe, amelyeket felhasználói fiók létrehozásakor vagy valamelyik digitális vagy fizikai űrlapunk kitöltésekor ad meg. Ezek az információk lehetővé teszik számunkra, hogy azonosítsuk Önt és kommunikáljunk Önnel;

 • üzleti adatok, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy segítsünk Önnek optimalizálni vállalkozása működését, ha rendelkezik regisztrált felhasználói fiókkal. Ezek közé tartoznak többek között az Ön nevére, telephelyére, vállalkozásának méretére és egyéb, vállalkozással kapcsolatos adatok, amelyek csak akkor kapcsolódnak közvetlenül Önhöz, ha rendelkezik regisztrált felhasználói fiókkal;

 • Kapcsolati információk, amelyek segítenek megérteni, hogy ki Ön és mit szeretne, hogy olyan termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat kínálhassunk Önnek, amelyek érdekelhetik Önt, mint például ingatlan, üzleti információk, az Ön általános elhelyezkedése és egyéb demográfiai információk a jogállamisággal összhangban. Ezeket az információkat akkor gyűjtjük, amikor Ön kapcsolatba lép velünk, vagy regisztrált felhasználói fiókkal rendelkezik;

 • Toborzási információk, amelyek segítenek meghatározni az Ön alkalmasságát az Ön által megpályázott állásra, ha Ön nálunk jelentkezik, például általános elérhetőségi adatok, önéletrajz, információk az Ön végzettségéről, kompetenciáiról és készségeiről, karrierjéről és munkatapasztalatáról, valamint egyéb információk, például fénykép, társadalombiztosítási szám, munkahelyi bizonyítványok, munkatörténet, referenciák és egyéb releváns háttérinformációk.

 • Tranzakciós és termékinformációk arról, hogy Ön hogyan lép kapcsolatba velünk, kereskedőinkkel és üzleti partnereinkkel, beleértve a vásárlásokat, megkereséseket és ügyfélszámlákat, a vásárlási előzményeket, a terméket és a mennyiséget, a termést és a preferenciákat;

 • Az Ön személyazonosságára vonatkozó információk, mint például a születési dátum és a személyazonosító okmány, csak akkor, ha az Ön azonosításához szükséges;

 • Pénzügyi számlainformációkat csak a vásárlás befejezéséhez szükséges mértékben;

 • Eszközinformációk és elemzések, például az Ön által a Honlap látogatásához használt számítógépekre, telefonokra vagy egyéb eszközökre vonatkozó információk, az Ön által megadott engedélyektől függően. Az Ön különböző eszközeiről gyűjtött információkat összekapcsolhatjuk, ami segít nekünk abban, hogy egységes szolgáltatást nyújtsunk az Ön különböző eszközein. Ezek lehetnek például olyan attribútumok, mint az Ön IP-címe, operációs rendszere, hardver verziója, eszközbeállításai, típusai és eszközazonosítói. Olyan kapcsolódási információkat is gyűjthetünk, mint például az Ön mobilszolgáltatójának vagy internetszolgáltatójának neve, mobilhirdetési azonosítója és mobilalkalmazás azonosítója, böngésző típusa, nyelve, földrajzi elhelyezkedése, kapcsolódási időzónája, valamint a Honlapon tett látogatás dátuma és időpontja a használati trendekkel együtt. Gyűjthetünk továbbá információkat az Ön viselkedéséről a Webhelyen, például arról, hogy mennyi ideig tartózkodik a Webhelyen, valamint a görgetési és megosztási viselkedésére vonatkozó információkat.

 • Az Ön berendezése (szoftver vagy hardver) vagy az Ön berendezéséhez csatlakozó eszköz által generált, gyűjtött vagy tárolt berendezésadatok, beleértve, de nem kizárólagosan a berendezés helyét.

3. Hogyan használja a Yara a személyes adatokat

Az Ön személyes adatait a következő célokra használjuk fel:

1. A kért termékek és szolgáltatások funkcionalitásának biztosítása és az ügyfélszolgálat:

 • Az Ön által kért funkciók, termékek, technológiák és szolgáltatások biztosítása, valamint az Ön megrendeléséhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások, például termékkiszállítás, ajánlások és karbantartás nyújtása.
 • Fiók létrehozása, kezelése és a fiókjához való hozzáférés engedélyezése olyan szolgáltatások/termékek esetében, ahol Ön regisztrált egy fiókot.
 • Töltse ki és rögzítse a tranzakciókat.
 • Az Ön által megrendelt termékek és hardverek szállítása (beleértve a forgalmazóinkon keresztül megrendelt termékeket és hardvereket is).
 • Aktívan személyre szabott jelentések és/vagy ajánlások/agronómiai tippek nyújtása az Ön által a Yara rendelkezésére bocsátott adatokból, amelyek kifejezetten az Ön számára relevánsak az Ön üzleti tevékenységei tekintetében a termelékenység, a minőség és a nyereségesség javítása érdekében.
 • Ajánlatkérés esetén a forgalmazón keresztül történő ajánlatkérés kézhezvételét követően ajánlatot nyújt Önnek.
 • A vásárlási előzmények alapján pontokat adunk Önnek, amelyeket a Hűségprogram tagjaként ajándékokra vagy más Yara termékek vagy szolgáltatások kedvezményeire válthat be.
 • Adminisztratív információk küldése Önnek, például a feltételeink és irányelveink módosításairól.

Válaszolni az Ön megkereséseire és kéréseire, például amikor kérdéseket vagy javaslatokat küld nekünk.

2. Termék- és ügyfélszolgálat:

 • hogy támogatást nyújtsunk Önnek, beleértve a frissítéseket és a termékfejlesztési programokról szóló közleményeket, valamint a diagnosztikát és a javításokat, a termékbiztonságot és a visszahívásokat.
 • egyéb technikai segítségnyújtás, például telepítés, karbantartás és meghibásodás esetén.

3. Beszállítói kapcsolatok kezelése 

 • Szerződéskezelés, például a számunkra árut és/vagy szolgáltatást nyújtó harmadik felekkel folytatott valamennyi interakció és tranzakció kezelése az ilyen interakciók és tranzakciók értékének maximalizálása érdekében.
 • Teljesítménymenedzsment, például teljesítményértékelés beállítása.
 • Kockázatkezelés, például az ellátási lánc megszakadásaira reagáló stratégiák.
 • adatkezelés, például a beszállítói kérelmek validálása; és
 • Jobb kapcsolatok kiépítése és jobb kommunikáció a beszállítókkal és külső szervezetekkel a vállalkozás zökkenőmentes és költséghatékonyabb működése érdekében.

4. Marketing és kommunikáció, valamint személyre szabott szolgáltatások nyújtása:

 • A Yara termékeivel, technológiáival és szolgáltatásaival kapcsolatos kommunikáció, tájékoztatás és közvetlen marketing, beleértve egy olyan profil létrehozását, amelyet arra használunk, hogy célzott marketingajánlatokat, személyre szabott ajánlatokat, hírleveleket, termékinformációkat, vállalati magazinokat, katalógusokat, hirdetéseket vagy eseménymeghívókat stb. küldjünk Önnek, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt.
 • Személyre szabott tanácsokkal és agronómiai tippekkel látja el Önt.
 • Az Ön választásától függően ilyen marketinget küldünk közösségi média csatornákon, e-mailben és/vagy SMS-ben. Ilyen marketing lehet például agronómiai és kereskedelmi tanácsadás, hírlevelek, felmérések, kampányok, meghívások és információk különböző megállapodásokról, vásári eseményekről, találkozókról, képzésekről vagy webináriumokról.
 • Az Ön személyes adatait néha arra is felhasználjuk, hogy felméréseket, szavazásokat, hűségprogramokat és egyéb promóciós eseményeket adminisztráljunk és kezeljünk, valamint hogy lehetővé tegyük ügyfeleink számára a szavazásokban és felmérésekben való részvételt, hogy javítani tudjuk szolgáltatási kínálatunkat.
 • Személyes adatokat kezelünk továbbá jogos érdekünknek megfelelően, hogy ügyfeleinknek személyre szabott marketinget nyújtsunk, felhasználva az ügyfél vásárlási előzményeire, preferenciáira, viselkedésére és egyéb kapcsolódó információkra vonatkozó információkat, hogy jobban megértsük kihívásaikat és igényeiket.
 • A továbbiakban szegmentálást végzünk, és a személyes adatokat elemzési célokra használjuk fel, hogy javítsuk és kínáljuk a megfelelő termékeket, kommunikációt és szolgáltatásokat, valamint növeljük agronómiai ismereteinket. Szegmentálást és profilalkotást használunk annak megállapítására is, hogy a vezetők érdeklődnek-e egy adott termék vagy kommunikáció iránt.
 • Ossza meg az információkat más marketingesekkel, ha szeretné, hogy marketinget küldjenek Önnek, az Ön választásától függően.
 • Lehetővé teszi az Öntől származó megjegyzések és beszámolók közzétételét weboldalainkon, a közösségi médiában és mobilalkalmazásainkon.
 • Ha az alkalmazandó jogszabályok megkövetelik, az ilyen marketinghez és a marketing célú felmérésekhez az Ön hozzájárulását kérjük. Ön bármikor fenntarthatja magát az elektronikus kommunikáción keresztül történő marketinggel szemben, ha követi az ilyen üzenetekben szereplő utasításokat, vagy ha kapcsolatba lép velünk a global@yara.com címen.

5. Promóciós lehetőségek biztosítása és a közösségi megosztás megkönnyítése. 

 • Lehetővé teszi, hogy részt vegyen promóciókban, jutalmakban és hűségprogramokban.
 • A közösségi megosztási funkciók megkönnyítése, ha Ön úgy dönt. Az ilyen promóciókra vagy közösségi megosztásra további szabályok vonatkozhatnak. Kérjük, mindenképpen olvassa el ezeket a szabályokat.

6. Toborzás:

 • új Yara-alkalmazottak toborzása céljából, ha Ön a yara.com oldalon elérhető álláspályázati portálunkon keresztül nyújtott be álláspályázatot, vagy más módon nyújtott be álláspályázatot hozzánk.
 • Az álláspályázatában megadott információkat arra használjuk fel, hogy megállapítsuk, alkalmas-e az Ön által megpályázott állásra azáltal, hogy felmérjük, hogy Ön ideális jelölt-e az adott pozícióra.

7. Kezelje mindennapi üzleti igényeinket és készítsen üzleti jelentéseket:

 • Elemezzük, hogy ügyfeleink hogyan használják termékeinket és szolgáltatásainkat, hogy összesített trendjelentéseket készíthessünk.
 • Weboldalaink és szolgáltatásaink kezelése, szerződéskezelés, analitika és csalásmegelőzés.
 • Üzleti intelligencia, például általános piaci ismeretek összeállítása.
 • Termékfejlesztés, új termékek kifejlesztése vagy jelenlegi termékeink továbbfejlesztése.
 • Irányítás és ellenőrzés, például belső ellenőrzések, üzleti elemzések, ellenőrzések és jelentések (például a bejelentési eljárások) végrehajtása révén.
 • Üzleti tranzakciók, beleértve az átszervezést, egyesülést, eladást, közös vállalatot, engedményezést, átruházást vagy egyéb elidegenítést. Például egy másik vállalattal való egyesülés vagy egy másik vállalat általi felvásárlás esetén kötelesek lehetünk személyes adatokat átadni az adott vállalatnak.
 • A Yara eszközeinek védelme, például egészségügyi és biztonsági okokból, vagy a hozzáférési jogok és a biztonság kezelése (csalás, kibertámadások és személyazonosság-lopás megelőzése érdekében).
 • Jogi kötelezettségeknek való megfelelés, például számviteli célokból meg kell őriznünk a számlákat, vagy bizonyos adatokat közzé kell tennünk, hogy eleget tegyünk a hatóságok kéréseinek.

4. Mi az a jogalap, amelyre a Yara az Ön adatainak feldolgozásakor támaszkodik?

1. Szerződés

 • Azokban az esetekben, amikor szerződést kötünk Önnel termékek vagy szolgáltatások értékesítésére, vásárlására vagy szállítására vonatkozóan, az adatkezelés jogalapja az, hogy az Önnel kötött megállapodás teljesítéséhez szükséges, vagy az Ön kérésére a szerződés megkötését megelőző intézkedések megtételéhez.
 • Ez a jogalap vonatkozik minden olyan adatkezelésre, amely az ilyen szerződés kezeléséhez és teljesítéséhez szükséges, valamint minden olyan adatkezelésre, amely az ilyen szerződés megkötéséhez szükséges. Ide tartozhat például az ügyfélkiszolgálás (például hűségprogram formájában), az ügyfélkapcsolat-kezelés és számlázási célok, valamint a kért funkciók, termékek és szolgáltatások biztosításához szükséges egyéb feldolgozás.
 • Amennyiben jogi vagy szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez személyes adatokra van szükségünk, akkor az ilyen adatok megadása kötelező: ha az ilyen adatokat nem adjuk meg, akkor nem tudjuk kezelni a szerződéses kapcsolatunkat, vagy nem tudjuk teljesíteni a ránk rótt kötelezettségeket. Minden más esetben a kért személyes adatok megadása nem kötelező.

2. Jogi kötelezettség

 • Bizonyos esetekben azért kezeljük az Ön személyes adatait, mert erre törvény kötelez minket (például a számviteli és könyvelési kötelezettségek teljesítése érdekében).

3. Jogos érdekek 

 • Az Ön adatait akkor is feldolgozzuk, ha ez jogos érdekünkben áll, és ha ezeket az érdekeket nem írják felül az Ön adatvédelmi jogai. Ilyen érdekek jellemzően termékeink, technológiáink és szolgáltatásaink fejlesztése az ügyfelek elégedettségének növelése érdekében, valamint szolgáltatásainknak az Ön egyedi preferenciáihoz és igényeihez való igazítása.
 • Az Ön adatait jogos érdekeink alapján feldolgozzuk az Ön kérésének feldolgozásához is, amikor Ön kitölti valamelyik digitális vagy fizikai űrlapunkat, valamint azért, hogy ügyfeleinknek lehetővé tegyük az alkalmazandó jogi kötelezettségek alkalmazását. Továbbá feldolgozzuk az ügyfeleinkre vonatkozó személyes adatokat, ha ez szükséges ahhoz, hogy jogos érdekünknek megfelelően teljesítsük a forgalmazóinkkal kötött szerződésünket azáltal, hogy az ügyfél által kért termékeket és szolgáltatásokat szállítjuk.
 • Néha (például amikor profilalkotást végzünk) a feldolgozás jogalapja az, hogy az a marketinggel kapcsolatos jogos érdekünkből szükséges, valamint abból a célból, hogy profilokat hozzunk létre ügyfeleinkről, hogy ajánlatainkat és szolgáltatásainkat az ő igényeikhez igazítsuk, amennyiben ezt az érdeket nem írják felül az ügyfélnek a személyes adatok védelmét igénylő jogai.
 • Ha már meglévő ügyfélkapcsolatban állunk ügyfeleinkkel, néha digitális marketinget küldünk olyan termékekről és/vagy szolgáltatásokról, amelyek megfelelnek azoknak, amelyeken a meglévő ügyfélkapcsolat alapul, és ennek során jogos érdekünkre hivatkozunk. Ezt megelőzően lehetőséget biztosítunk Önnek arra, hogy lemondjon az ilyen digitális marketingről.
 • A szegmentálás és az analitika esetében jogalapként jogos érdekünkre hivatkozunk, hogy javítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat, valamint releváns termékeket, kommunikációt és szolgáltatásokat kínáljunk ügyfeleinknek/ügyfeleinknek, és növeljük agronómiai ismereteinket.
 • Amennyiben személyes adatokat kapunk kereskedelmi partnereinktől vagy forgalmazóinktól, például ajánlatkérés vagy hűségprogram révén, az ilyen adatok feldolgozásának jogalapja az, hogy az Ön kérésének teljesítéséhez vagy az Önnel vagy köztünk és az ilyen partnerek között létrejött szerződés teljesítéséhez szükséges jogos érdekünk érvényesítése.
 • Jogos érdekekre is támaszkodunk, mint jogalapra, amikor egyes üzleti céljainkat valósítjuk meg, mint például az üzleti intelligencia, a termékfejlesztés, az irányítás és az ellenőrzések, az üzleti tranzakciók és a Yara eszközeinek védelme.
 • Vegye figyelembe, hogy joga van tiltakozni az olyan adatkezelés ellen, amely jogalapként jogos érdekekre támaszkodik, valamint az olyan adatkezelés ellen is, amelynek célja a közvetlen üzletszerzés, amint azt az alábbi 8. szakasz részletesebben kifejti.
 1. Hozzájárulás
 • Bizonyos esetekben az Ön beleegyezésével kezeljük az Ön adatait (például amikor hírleveleket vagy más marketinganyagokat kíván kapni tőlünk). Ilyen esetekben Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását, ha követi a kapott marketingüzenetben szereplő leiratkozási utasításokat.
 • A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti hozzájárulás alapján történt adatkezelés jogszerűségét.

5. Miért ad ki személyes adatokat a Yara

Nem adjuk el személyes adatait a Yara vállalaton kívüli marketingcégeknek. Személyes adatait csak az alábbiak szerint oszthatjuk meg:

 1. a Yara International ASA csoport vállalatai a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott célokból
 • Közös folyamataink optimalizálása. Egy vállalatcsoporton belül néha szükség van az erőforrások hatékony felhasználására és kihasználására. Ebben az összefüggésben támogatjuk egymást a csoporton belül a közös folyamatok optimalizálásában.
 • A vállalatközi kezdeményezéseink, például kutatás és fejlesztés, rendszeradminisztráció, statisztikák, elemzések, marketing és új érdeklődők felkutatása, valamint az Ügyfél-, beszállítói és üzleti partneri adatokra vonatkozó adatvédelmi szabályzatban meghatározott egyéb célok.
 • Ez lehet például megosztás, ha ez szükséges az Ön kérésének teljesítéséhez, az Ön álláspályázatának toborzási célú értékeléséhez vagy az Önnel való munkaszerződés megkötéséhez, illetve egyéb olyan körülmények között, amikor a megosztás az Ön megkeresésének teljesítéséhez szükséges, vagy elemzési és kutatási célokra, amennyiben az ilyen közzététel szükséges a termékeink, technológiáink és szolgáltatásaink javításához fűződő jogos érdekünk megvalósításához.

2. Szolgáltatók, hogy megkönnyítsék a számunkra nyújtott szolgáltatásaikat 

 • A jelen Adatvédelmi tájékoztatóban és a vonatkozó adatkezelési megállapodásban megjelölt célokra.
 • Ezek a szolgáltatások közé tartozik például az adatok tárolása, a fizetések feldolgozása, a küldemények kézbesítése, az e-mail kézbesítés, a terjesztés, az ügyféltámogatás és a technikai segítségnyújtás, a webanalitika, az informatikai teljesítmény nyomon követése, az ügyfélkapcsolat-kezelés, a felhasználói élmény értékelése, optimalizálása vagy a növekedési kampányaink, a közvélemény-kutatások és felmérések, a jogi megfelelés, valamint az üzleti működésünk biztosítása, például a meghibásodások azonosítása és megoldása.

3. Hatóságok vagy kormányok, ahol a közzététel helyénvaló

 • Harmadik féllel fennálló vita rendezése.
 • Amikor végrehajtandó bűnüldözési vagy kormányzati kérésekre és utasításokra válaszolunk.
 • Ha törvény, rendelet vagy jogi eljárás megköveteli.
 • Az általunk fontosnak tartott információk közlése.

4. Partnerek és kereskedelmi kapcsolatok a velük folytatott üzleti tevékenységünk megvalósítása érdekében

 • Az együttműködési kezdeményezésekkel és az ilyen felekkel kötött szerződésekkel kapcsolatban, például az értékesítési és forgalmazási folyamat részeként.
 • A leendő vevőkkel vagy eladókkal történő eladással vagy üzleti tranzakcióval kapcsolatban. Jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy személyes adatainkat üzleti tranzakció esetén egy harmadik félnek átadjuk vagy továbbítsuk.
 • Hogy lehetővé tegyük számukra, hogy marketingkommunikációt küldjenek Önnek, ha Ön azt szeretné, hogy marketingkommunikációt küldjenek Önnek, az Ön választásaival összhangban.

5. Harmadik felek, akikkel Ön személyes adatokat oszt meg weboldalainkon vagy mobilalkalmazásainkon keresztül. 

 • Egyes weboldalaink vagy mobilalkalmazásaink lehetővé teszik, hogy a weboldalakkal vagy mobilalkalmazásokkal kapcsolatban hozzáférést biztosítson személyes adataihoz, vagy megossza azokat más személyekkel vagy szervezetekkel, például az Önt a döntéshozatalban segítő tanácsadókkal, tanácsadókkal, forgalmazókkal, gépgyártókkal és a közösségi médiával.
 • Ha összekapcsolja a mobilalkalmazást a közösségi média fiókjával, vagy megosztja valamelyik weboldalunk tartalmát a közösségi média fiókján, akkor információkat oszt meg a közösségi média fiókjához kapcsolódó barátaival, más felhasználókkal és a közösségi média fiók szolgáltatójával. Ezzel Ön felhatalmaz minket arra, hogy megkönnyítsük ezt az információmegosztást, és tudomásul veszi, hogy a megosztott információk felhasználására a közösségi média szolgáltatójának adatvédelmi irányelvei vonatkoznak.

Személyes adatait a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak való megfelelés, valamint a saját (és képviselőink és csoportunk) jogaink, feltételeink, adatvédelmi, biztonsági és tulajdonjogaink érvényesítése érdekében is megosztjuk.

6. Sütik és hasonló technológiák

Weboldalainkon sütiket használunk. A süti egy kis szöveges fájl, amely az Ön számítógépén tárolódik, amikor meglátogatja weboldalainkat. A sütik segítenek azonosítani a számítógépét, hogy testre szabhassuk a felhasználói élményt.

Segítségükkel azt is megfigyelhetjük, hogy látogatóink hogyan használják weboldalainkat, és lehetővé teszik számunkra, hogy még használhatóbb oldalakat és hasznosabb tartalmat tervezzünk.

Első féltől származó sütiket, harmadik féltől származó sütiket és harmadik féltől származó kéréseket használunk. Az első féltől származó sütik az általunk beállított sütik, amelyeket csak a mi oldalunk tud olvasni. Alapértelmezés szerint az első féltől származó sütik minden webböngészőben engedélyezettek. Ha letiltja az első féltől származó sütiket, egy webhely nem tudja nyomon követni az Ön tevékenységét, ahogyan Ön oldalról oldalra lépked. Az első féltől származó sütik alábbi típusait használjuk: munkamenet, csak http, biztonságos és állandó.

A harmadik féltől származó sütiket harmadik felek, főként hirdetési hálózatok helyezik el. Ezeket a sütiket más oldalakon tett látogatás során újraolvassák, ha ezekkel a cégekkel is üzletelnek. Például használhatunk sütiket a Facebook hirdetési funkcióihoz.

A harmadik féltől származó kérések a felhasználó által egy külső szolgáltatáshoz intézett kérések. Annak ellenére, hogy ezek a kérések nem állítanak be sütiket, mégis információkat továbbíthatnak harmadik félnek. Például a Google Analytics - a webhelyek elemzésének gyakori eszköze -, amely harmadik féltől érkező kéréseken keresztül működik.

A beállítások között a sütikre vonatkozó preferenciáit a cookie-banneren vagy a weboldalakon található süti-ikonra kattintva, illetve a webböngésző módosításával kezelheti. Vegye figyelembe, hogy a sütik blokkolása megakadályozhatja weboldalunk megfelelő működését.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Hűségprogramra külön Süti-szabályzat vonatkozik, lásd itt.

Az oldalainkon található cookie-kat itt találja: és a weboldalainkon található süti-ikonon keresztül.

7.  Az Ön választása

Választási lehetőséget biztosítunk Önnek arra vonatkozóan, hogy hogyan kommunikálunk Önnel.

 • E-mail kommunikáció: Az ilyen üzenetekben megadott leiratkozási utasításokat követve leállíthatja a Yara promóciós e-mail kommunikációját.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy teljesítjük a Yara által küldött promóciós elektronikus kommunikáció leállítására vonatkozó kérését. Azonban továbbra is küldhetünk Önnek szolgáltatással kapcsolatos közleményeket, például e-maileket, amelyekben megerősítjük a weboldalainkon keresztül történő vásárlásokat. Az adatokat pedig nyilvántartási céllal is megőrizhetjük, például a fogyasztói kérések teljesítése és bizonyos típusú üzenetek küldése érdekében.
 • Ne feledje, hogy mobilkészüléke adatvédelmi és biztonsági beállításainak módosításával szabályozhatja, hogy mobilkészüléke hogyan oszthatja meg helymeghatározási adatait a Yara-val, valamint azt, hogy mobilböngészője hogyan kezelje a cookie-kat és a kapcsolódó technológiákat. Kérjük, olvassa el a mobilszolgáltatója vagy a készülék gyártója által biztosított utasításokat, hogy megtudja, hogyan módosíthatja a beállításokat.

8. Az Ön jogai

Az alkalmazandó jog által előírt mértékben Ön jogosult lehet kérni:

(a) Hozzáférési jog

 • Megerősítést kaphat tőlünk arról, hogy tárolunk-e személyes adatokat Önről, hozzáférhet az ilyen adatokhoz és az ilyen adatokkal kapcsolatos egyéb információkhoz.
 • Személyes adatainak másolatát kérheti.

(b) A helyesbítéshez való jog

 • A személyes adatok módosítása, ha azok helytelenek vagy hiányosak.

(c) Törléshez való jog

 • A személyes adatok törlése bizonyos esetekben, például ha Ön hozzájárult azok felhasználásához, de azóta visszavonta a hozzájárulását, vagy ha azokat jogellenesen használják.

(d) Korlátozáshoz való jog

 • A személyes adatok felhasználásának korlátozása bizonyos körülmények között.

(e) A hordozhatósághoz való jog

 • Az Ön által a Yara rendelkezésére bocsátott személyes adatok átvétele strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban.
 • Bizonyos körülmények között az ilyen személyes adatok továbbítása, vagy - amennyiben ez technikailag megvalósítható - továbbíttatása egy másik, a felhasználásukért felelős vállalatnak.

(f) Tiltakozáshoz vagy leiratkozáshoz való jog

 • Bizonyos körülmények között tiltakozhat személyes adatainak felhasználása ellen, beleértve a közvetlen marketinggel kapcsolatosakat, valamint ha személyes adatait a Yara jogos érdeke alapján használják fel.
 • Önnek is joga van lemondani a közvetlen marketingtevékenységről, és ezt megteheti a kapott üzenetekben található "leiratkozás" gombra kattintva.

(g) A hozzájárulás visszavonásához való jog

 • Bármikor visszavonhatja hozzájárulását, ha személyes adatainak felhasználása hozzájáruláson alapul. Vegye figyelembe, hogy a hozzájárulás visszavonása nem teszi jogellenessé az Ön adatainak a visszavonás előtti felhasználását.

Ha élni szeretne jogaival, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk a hungary@yara.com címen. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fenti jogok az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően korlátozhatók.

Ön panaszt nyújthat be az országa adatvédelmi hatóságánál is, vagy ha az alkalmazandó adatvédelmi törvények állítólagos megsértése történik. Az adatvédelmi hatóságok listája a következő weboldalon érhető el Európai  Bizottság  honlapján. A Yara Hungária Kft. illetékes felügyeleti hatósága a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), 1363 Budapest, Pf.:9, ugyfelszolgalat@naih.hu.

9. Hogyan őrizzük meg az Ön adatait 

Az Ön személyes adatait addig őrizzük meg, ameddig az szükséges vagy megengedett a cél(ok)ra való tekintettel, amely(ek)re azokat megszereztük, és az alkalmazandó joggal összhangban. A megőrzési időszakok meghatározásához használt kritériumok a következők:

(a) Az Önnel fennálló kapcsolatunk időtartama, és a kért termékek/szolgáltatások nyújtása az Ön számára (például amíg Ön rendelkezik nálunk fiókkal vagy továbbra is használja a szolgáltatásokat/mobilalkalmazásokat), vagy annak érdekében, hogy lehetővé tegyük az Ön tevékenységeinek elvégzését és a megőrzési követelmények teljesítését. Az ügyfelek személyes adataira vonatkozó ökölszabályként például arra törekszünk, hogy pár évvel azután, hogy Ön megszűnt regisztrált ügyfél lenni, újra felmérjük, hogy szükség van-e az Ön adatainak megőrzésére (például azért, hogy lehetővé tegyük számunkra, hogy válaszolhassunk az esetlegesen még felmerülő panaszokra vagy kérdésekre). Vannak azonban más tényezők is, amelyek befolyásolhatják ezt az időtartamot, amint azt az alábbiakban ismertetjük.

(b) Van-e olyan jogi kötelezettség, amelynek hatálya alá tartozunk (például bizonyos törvények előírják számunkra, hogy bizonyos ideig meg kell őriznünk az Ön tranzakcióinak nyilvántartását, mielőtt törölhetnénk azokat).

(c) tanácsos-e a megőrzés, figyelembe véve jogi helyzetünket (például az alkalmazandó elévülési idők, peres ügyek vagy hatósági vizsgálatok tekintetében).

10. Információbiztonság

A Yara aggódik az Ön adatainak védelme miatt, és elkötelezett a személyes adatok biztonsága mellett. Megfelelő technikai, fizikai és szervezési intézkedéseket hajtottunk végre annak érdekében, hogy megvédjük személyes adatait az elvesztéstől, visszaéléstől vagy megváltoztatástól. A személyes adatokhoz való hozzáférést azokra korlátozzuk, akiknek erre üzleti szükségük van.

11. Személyes adatok továbbítása más országokba

A személyes adatoknak az EGT-n kívüli, megfelelő védelmet nem biztosító harmadik országba történő továbbítására csak akkor kerül sor, ha megfelelő garanciákról gondoskodnak, például a Yara kötelező erejű vállalati szabályai, az EU szabványos szerződési feltételeinek megkötése vagy ha a fogadó fél érvényes nemzetközi adattovábbítási mechanizmus keretében tanúsítvánnyal rendelkezik.

Amikor az 5. szakaszban leírtak szerint információkat adunk át más feleknek, néha személyes adatokat kell továbbítanunk az EGT-n kívüli országokba, hogy az 5. szakaszban meghatározott célok valamelyikét teljesíteni tudjuk. Példaként említhetjük, hogy egy online űrlap kitöltésekor egy, az Egyesült Államokban letelepedett alvállalkozót vehetünk igénybe, hogy teljesítsük az Ön kérését. Ilyen továbbításra csak akkor kerül sor, ha a fentiekben leírtaknak megfelelően megfelelő biztosítékokat nyújtunk.

Ha bármilyen kérdése van ezzel kapcsolatban, vagy szeretne egy másolatot kapni az általunk az adattovábbítás esetén alkalmazott biztosítékokról, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségen.

A Yara az összesített adatokat továbbíthatja harmadik (hazai és/vagy külföldi) felek részére i) a Webhely vagy az egyes szolgáltatásokhoz kapcsolódó berendezések javítása vagy fejlesztése, valamint ii) a Webhely és a berendezések megfelelő működése céljából.

12. Harmadik felek adatvédelmi irányelvei

Ez az adatvédelmi nyilatkozat kizárólag a személyes adatok Yara általi gyűjtésével, felhasználásával és közzétételével foglalkozik. A jelen weboldalon keresztül elérhető egyéb weboldalaknak saját adatvédelmi szabályzata és gyakorlata van. Független kereskedőink, beszállítóink és üzleti partnereink szintén rendelkeznek saját adatvédelmi irányelvekkel és gyakorlatokkal. Javasoljuk, hogy ismerje meg az összes harmadik fél által biztosított adatvédelmi szabályzatot, mielőtt információt adna meg nekik, vagy kihasználná egy ajánlat vagy promóció előnyeit. Bár igyekszünk csak olyan oldalakra hivatkozni, amelyek osztoznak a magas szintű elvárásainkban és az adatvédelem tiszteletben tartásában, semmilyen módon nem vállalunk felelősséget más oldalak tartalmáért vagy adatvédelmi gyakorlatáért.

13. A jelen közlemény módosításai és kiegészítései

E-mailben vagy más egyértelmű módon értesítjük Önt, ha alapvető változásokat eszközlünk a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban, vagy olyan változásokat, amelyek az Ön jogait érinthetik és befolyásolhatják, még azelőtt, hogy ezeket a változásokat végrehajtanánk. Minden ilyen változást közzéteszünk a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban.

Ha az említett változásokat követően nem kívánja folytatni a Webhely használatát, akkor a Webhely használatát meg kell szüntetnie, és kérnie kell a Yara-t, hogy zárja le a fiókját azáltal, hogy kapcsolatba lép velünk az alábbi címen: hungary@yara.com. vagy adott esetben a megfelelő portálon keresztül.

14. Joghatóság és alkalmazandó jog

A jelen Adatvédelmi nyilatkozatra - a kötelező helyi jogszabályok kivételével - a norvég jog az irányadó, és a norvég törvényeknek megfelelően kell értelmezni, és a norvég bíróságok nem kizárólagos joghatósága alá tartozik.

15. Hogyan léphet kapcsolatba velünk

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van az adatvédelmi gyakorlatunkkal vagy a jelen Adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban. Online elérhet minket a hungary@yara.com címen. Elérhet minket a Yara helyi irodájához címzett levélben:

Yara Hungária Kft.

8200 Veszprém, Szabadság tér 4.

Ha megoldatlan aggályai vannak, joga van panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál is, amely az alkalmazandó jogszabályok vagy a Yara ügyfél-, beszállítói és üzleti partneri adatokra vonatkozó adatvédelmi irányelvének nyilvános változata szerint illetékes az ilyen aggályok megoldására.

Hatálybalépés dátuma: [dátum beillesztése] / Utolsó frissítés: 2023.10.24.