július 22, 2018

Okos eszközök és alkalmazások a Yarától – nemcsak műtrágyát árulunk

Szerző: Yara Hungária

Ma már egy professzionális input beszállító cég nem engedheti meg magának, hogy pusztán a termékét kínálja a felhasználóknak, hiszen annak hatékony felhasználása, eredményessége rengeteg tényezőn múlik, sokféle változót kell figyelembe venni. Ahhoz, hogy egyenletes, optimális hozamot érjünk el az egész táblánkon, fel kell ismernünk és tudnunk kell kezelnünk a terület különböző adottságait, növényeink különböző tápanyagfelvételi lehetőségeit.

Az N-Sensor a növény fényreflexiójából határozza meg a nitrogénszükségletet. Az N-Sensor meghatározott, a növény klorofill tartalmára és biomasszájára jellemző hullámhosszon méri a fényvisszaverődést, amelyből kiszámítja a növény tényleges N-felvételét/igényét. Ezt az adatot a rendszer elküldi az állítható adagolású szóró- vagy permetezőgéphez, amely ennek megfelelően állítja be a műtrágya mennyiségét.

Megalab szolgáltatás laborba érkezést követően 3 nap alatt

A Yara levél- és talajminta analízis szolgáltatása keretében meghatározott metódus alapján szakszerűen vételezett mintákat angliai laborunkban 3 nap alatt kiértékelik. A talaj- és növényminta vizsgálat eredményét mindenki által könnyen értelmezhető színekhez kötött tartományban értelmezhetjük, mely alapvető információkat szolgáltat a megfelelő műtrágya típus és mennyiség megválasztásához. A szolgáltatás részét képezi a professzionális tápanyagellátási szaktanácsadás is.

A Yara CheckIT ingyenes mobilalkalmazás segítségével könnyedén beazonosíthatjuk 15 féle növény lehetséges tápanyag hiányát. A fényképes adatbázisban tájékozódhatunk a hiánybetegséget kiváltó okokról, és annak kezelési lehetőségeiről is.

A régóta működő TankmixIT applikációja gyors segítséget nyújt, ha a lombtrágyák és növényvédőszerek keverhetőségéről szeretnénk tájékozódni. Több mint negyvenezer keverési próba eredményeit találhatjuk az adatbázisban, valamint lehetőségünk van arra is, hogy új keverési próbát kérjünk, melynek eredményét 24-48 órán belül kézhez kapjuk.