április 28, 2023

Yara lombtrágya csomag: terméstöbblet és jóváírás

Szerző: Yara Hungária

A Yara Hungária Kft. egy szakmai alapokon nyugvó, napraforgótermesztőket segítő lombtrágya ajánlattal jelenik meg a piacon. Ezzel nem kívánunk a megszokott értékesítési rendszerünkön változtatni, egyszeri, kivételes alkalomnak szánjuk. Röviden a következőről van szó:

A technológiai javaslatunkat az elmúlt évek kisparcellás kísérletei (Martonvásár, Dr. Árendás Tamás), illetve üzemi tapasztalataink egybehangzó eredményei alapján állítottuk össze.

napraforgó_Martonvásár - Copy.jpg

1.kezelés: YaraVita Brassitrel Pro - 3 l/ha

Javasolt technológiánk alapja az olajos növények, így a napraforgó igényeit is teljes mértékben lefedő YaraVita Brassitrel Pro (N 69 g/l, CaO 125 g/l, MgO 116 g/l, B 60 g/l, Mn 70 g/l, Mo 4 g/l) növényspecifikus lombtrágyánk. A szükséges bór mellett molibdénnel és mangánnal járul hozzá a magas minőségű kaszat- és olajterméshez, jelentős magnézium és kalcium kiegészítés mellett. Külön kiemelnénk a bór kérdését, mert itt kiadunk 180 g/ha mennyiséget, amit kiegészítünk a technológiai javaslatunk másik termékével. A kijuttatás optimális ideje a növény 6-8 levélpáros állapota.

  1. kezelés: YaraVita Bortrac - 1,5 l/ha

A bórpótlás ideális terméke, mely 150 g/l bórt tartalmaz. A virágzás előtti állapotban javasolt kijuttatni. A bór a megtermékenyülésben, gyökérnövekedésben, a szénhidrátok, zsírok anyagcseréjében, fehérjeszintézisben és a tápanyagszállításban nélkülözhetetlen szerepet betöltő mikroelem.

A két kezeléstől átlagosan háromszoros megtérülés várható. Növényvédő szerekkel való keverhetőségről a www.tankmix.com felületen lehet tájékozódni.

Ezen termékek természetesen más növényeknél is sikeresek (pl. szója, cukorrépa, mák), az azokra vonatkozó technológiát a honlapon érdemes keresni.És most a csomagról:

70 hektáros YaraVita lombtrágyázási csomag, mely tartalmazza:

210 l YaraVita Brassitrel Pro + 110 l YaraVita Bortrac

termékünket.

A csomag megvásárlásakor kereskedő partnereink 20 liter Brassitrel Pro-t és 10 liter Bortrac-ot jóváírnak Önöknek.

A csomag ajánlat technológiai ajánlásként értendő, nem képez a kereskedőnél fizikai csomag formában megvásárolható ajánlatot.

Az ajánlat 2023.05.02. és 2023.06.30.között érvényes.

További információért keresse a Yara szaktanácsadóit.

YaraVita_BRASSITREL_PRO_10l_TM_high.jpgBortrac.jpg