május 22, 2015

Uborkát termeszt? Akkor ez Önnek szól

Szerző: Kovács András

Az uborka az egyik legigényesebb és legérzékenyebb zöldségnövényünk. Jó szerkezetű, jó levegőzöttségű, alacsony sószintű, közömbös kémhatású talajt igényel.

Figyelembe kell venni, hogy gyökérzete sóra, klórra, levegőtlenségre erősen érzékeny, ezért könnyen okozhatunk gyökérperzselést, gyökérvesztést. Érzékenységének fő oka a vékony szálú, sekélyen elhelyezkedő, rendkívül levegőigényes gyökérzete. Nagy vízigényű, egyenletes jó vízellátást igényel. A konzerv uborka tápanyagigénye nagy, hiszen jelentős mennyiségű hajtást, levelet és termést képez.  

Bizonyára sokuk számára jól ismertek a Yara termékek, hiszen sokan sikeresen használják már évek óta. Hogy teljes legyen a Yara konzervuborka tápanyag utánpótlási technológiája, már csak egy forradalmian új lomtrágya hiányzott!

Ezt a rést sikerült most pótolni a YaraVitaTM Universal Bio-val.

 

Mit kell tudni erről, újdonságról?

A többi YaraVita termékhez hasonlóan folyékony (szuszpenziós formula). A legtöbb növényvédő szerrel jól keverhető. Olyan felületi anyagot tartalmaz, amely tökéletes fedettséget biztosít, ezért növeli a növényvédő szerek hatékonyságát.

Az egyedi formulázás miatt biztonságos és hatékony felhasználást biztosít.

Ragasztó és felületi feszültséget csökkentő anyagot tartalmaz, így röviddel a kijuttatása utáni eső sem mossa le a levélfelületről.

A mikroelemek többsége kelát kötésben található.

Nyolc hatóanyagot: 100 g/l N, 40 g/l P2O5, 70 g/l K2O, 0,2 g/l B, 1 g/l Cu, 1,3 g/l Mn, 0,03 g/l Mo és 0,7 g/l Zn tartalmaz.

Nagyon kedvező bevezető áron érhető el az integrátoroknál és gazdaboltokban.

 

Miben segíti a konzerv uborka fejlődését?

Lombon keresztül könnyen felvehető nitrogént tartalmaz, így veszteséggel nem kell számolnunk.

Összetételénél fogva nemcsak a gyökér képződését segíti, de a virágképződésben is szerepet játszik.

Káliumtartalma optimálisan átsegíti a növényünket a csúcsterheléses időszakon.

Az egyedi mikroelem összetétel hozzájárul, hogy növényeink megfelelő ellenálló képességgel rendelkezzenek, így a termés mennyiségét, minőségét is megalapozhatjuk.

Gyors és hatékony megoldás lehet hirtelen lehűlések okozta stresszhelyzetek  kezelésére.

Folyamatos használatával, megfelelő növényvédelmi technológiával kombinálva a tenyészidőszak meghosszabbítható.

 

Hogyan kell használni YaraVitaTM Universal Bio-t ?

A dózisa 3-4 liter/hektár, ami azt jelenti hogy 100 liter permetlébe 3-4 dl lombtrágyát kell bekeverni. A kezeléseket érdemes 4-5 naponta megismételni. Célszerű a permetlét a bekeverés után azonnal kijuttatni.

 

Ha uborkaültetvényében bármilyen rendellenességet tapasztal, ha valamilyen mikroelem-hiányra gyanakszik, töltse alkalmazásunkat, és menjen biztosra! A Yara CheckIT mobilalkalmazás segítségével könnyedén beazonosíthatja a növényen látható tüneteket, részletesen olvashat a kiváltó okokról és természetesen megoldási javaslatokat is talál.

 

Küldjön képet, és mi megjutalmazzuk! Fotózza le YaraVitaTM Universal Bio-val kezelt uborkáját, küldje el nekünk a rita.koronczai@yara.com e-mailcímre, és a 10 legjobb fotó készítőit ajándékcsomaggal lepjük meg!

 

Kovács András 06 30 68 98095