április 15, 2019

Folicare helyettesítő termékek és megoldások

Szerző: Gyuris Kálmán

A rendkívül száraz időjárásnak köszönhetően az elmúlt időszakban felerősödött a Folicare vízoldható NPK termékcsalád iránti kereslet. Miután vállalatunknál szervezeti átalakítások zajlanak, ezért az eddig megszokott gyors és pontos logisztikai kiszolgálás átmenetileg nehézségekbe ütközik, így bizonyos termékeket, mint az említett Folicare-t nem áll módunkban a megnövekedett keresletnek megfelelően pótolni. Azonban senkit nem szeretnénk cserbenhagyni és a Yara széles portfóliójának köszönhetően természetesen tudunk helyettesítő termékekkel szolgálni.

Chafer-9271 (1).jpg

  • A Folicare termékekhez hasonló kristályos, teljes mikroelem sorral rendelkező YaraTera Kristalon termékcsalád Speciál (18-18-18) nevű tagja, amely egyenletes makroelem tartalommal (a nitrogén több mint 50%-a karbamid a könnyebb felvehetőség érdekében), valamint a mezo-, és mikroelemekkel (S, Mg, B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn) hasonlóan jó eredményeket biztosít.

Ajánlott dózisa hasonló a Folicare-hez, 3-5 kg/ha, (maximális koncentráció 1,5%,) valamint a hektárköltsége is megegyezik.

 

  • Folyékony kategóriában a YaraVita Universal Bio lombtrágyát javasoljuk, mint helyettesítő terméket. Az NPK hatóanyagok mellett itt is megtalálható a teljes mikroelem sor (B, Zn, Cu, Mo, Mn), valamint alga kivonat fokozza a termék hatékonyságát.
    Bár kivitelét és tartalmát illetően látszólag drágább ár kategóriájú termékről van szó, de hatóanyagra vetítve és a felhasználás hatékonyságát is figyelembe véve kifejezetten versenyképes termékről van szó. Általánosságban 3 l/ha mennyiségben javasoljuk kijuttatását, de indokolt esetben a dózis 5 l/ha-ig emelhető.