március 20, 2024

Egy kis figyelmet kérünk: bizonyítványosztás következik!

Szerző: Szabari Szabolcs

YaraMila: Kémiából ötös! Növényeink egyedül a talajoldatban (ortofoszfát formában) jelen lévő foszforral tudnak gazdálkodni, ezt tudják csak felvenni. Ennek mennyisége 0,3-1 ppm között van, mely mindössze 0,3-1 kg P2O5 hatóanyagot jelent hektáronként! Feladatunk, hogy a talajoldat raktárkészletében egy folyamatos foszforellátást biztosítsunk, különösen a kritikus fenológiai fázisokban.

A YaraMila termékcsalád „P-Extend” technológiával kifejlesztett, amely azt jelenti, hogy a foszfor tekintetében 70%-ban ortofoszfát (talajoldatban azonnal felvehető) 30%-ban pedig ebben az „előszobában”, fixációtól védett formában, egy folyamatos ellátást, tartamhatást biztosít a növény gyökerei számára.

YaraMila: Fizikából ötös!

Granula keménység:

Az elvárt minimum érték: 35 N. A szemcsék megfelelő keménység mellett tudnak csak ellenállni a mechanikai erőhatásoknak (csomagolás, szállítás, röpítőtárcsás kijuttatás). A széttört szemcsékből por képződik, amely rontja a műtrágya szemcseméret-eloszlását, hasznosulását. A YaraMila termékek szemcsekeménysége 50 N feletti.

Szabad folyás:

Az elvárt értéke: 6-8 kg/perc. Így garantálható vetéssel egy menetben az egyenletesség, a gyorsaság, a tervezhető, pontos és precíz kijuttatás.

Portartalom:

Maximum értéke 0,05% lehet, mely megfelelő szemcsekeménység mellett teljesül csak. A poros termék használatakor eldugulnak a csövek, ez lassítja, nehezíti a munkakörülményeket. A porfrakció rontja a szórásképet és magasabb környezeti terhelést okoz. Tárolás alatt hozzájárul az összeálláshoz, csomósodáshoz.

Szemcseméret:

Eltérő szemcseméret mellett, egységnyi felületre az elvárt dózis töredéke, vagy épp sokszorosa kerül ki. Amennyiben a termék granuláinak több mint 90%-a 2-4 mm mérettartományba esik, akkor a szóráskép egyenletes lesz.

A kevert műtrágyáknál a szemcsék különböző fizikai tulajdonságai miatt ez nem lehetséges.

Ha az Ön komplex műtrágyája nem ilyen, kérjük keresse a Yara szaktanácsadóját:

https://www.yara.hu/tapanyagell.../kapcsolat/szaktanacsadok/ és kereskedő partnereinket:

https://www.yara.hu/tapan.../ahol-termekeink-megtalalhatoak/