február 22, 2023

Akció nélkül is lehet jó az ár!

Szerző: Yara Hungária

Az elmúlt évtizedek gyakorlatát folytatva most sem kívánunk „akciós” kampányokkal operálni, különböző határidőkkel nyomást gyakorolni a piacra, azonban egy YaraMila termékünkre külön felhívnánk mindenki figyelmét az előttünk álló időszakra való tekintettel.

Ez a YaraMila 16-27-7. Nézzük, milyen érvek szólnak mellette!
A YaraMila 16-27-7 összetételű termékünknek nem adtunk soha semmilyen hangzatos nevet, de azt mindenki láthatja, hogy a tavaszi „kapás” növények starteres indításához több, mint ideális az összetétele.
Akár kukorica, akár napraforgó, akár más tavaszi vetésű növényről van szó, a termékben
található 16 % nitrogén bőségesen elegendő a vegetáció első időszakában.
A 27 % foszfor egyrészt a gyors kezdeti fejlődést stimulálja, másrészt a 40-50 kg (150-180 kg/ha dózis esetén) a későbbi időszakban is elegendő foszforforrás lehet. A termék 0,1 % cinktartalma átlagos körülmények között az indulási időszakban (gyökérképződés) elegendő, illetve biztos nem okoz cink-foszfor antagonizmust. (A későbbi időszakban, amikor a kukorica cinkfelvétele markáns, akkor a lombon
keresztül történő kiegészítés az igazán hatékony megoldás; nem kötődik le, gyorsan, pontosan, hatékonyan adagolható). A terméket a fizikai paraméterei a vetéssel egymenetben történő kijuttatásra tökéletesen alkalmassá teszik. A megfelelő szemcsekeménység, a pormentesség, a granulometria biztosítja, hogy ne történjen semmilyen vetést akadályozó esemény. A kiváló oldékonyság - a Yara termékek állandó jellemzője - szintén kulcs tulajdonság.
A Yara palettáján található többi termék is ugyanilyen kiváló fizikai, kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, így tökéletesen alkalmas a vetéssel egymenetben történő kijuttatásra.
Természetesen az árakat nehéz pontosan meghatározni, de a piacon található, hasonló felhasználásra pozícionált termékekkel összehasonlítva azt látjuk, hogy nem csak minőségben, hatóanyagban, de árban is jó pozícióban van a termék. Érdemes ellenőrizni!!!
A nitrogén piacon történő árváltozások miatt mindenki kivár az utolsó pillanatig az NPK esetében is. Arra kérünk mindenkit, hogy ne a vetés előtti napokra korlátozzák a beszerzést, mert egyrészt itt nem történnek olyan gyors és drasztikus változások, másrészt a kereskedők nem készleteznek, ezért a hirtelen, egyszerre megjelenő, jelentős igények esetén logisztikai problémák jelentkezhetnek.
Akár szakmai, akár elérhetőségi kérdése van, keresse a Yara szakmai csapatának területileg illetékes kollegáját!

Keresse a terméket kereskedő Partnereink-nél!

YaraMila 16-27-7.jpg