Egészség

Health Image

A növény számára szükséges valamennyi tápanyag ásványi műtrágyák alkalmazása révén történő biztosítása az egyetlen módja annak, hogy garantálni lehessen a növény egészséges fejlődését. A tápanyaghiány negatívan befolyásolja a növény azon képességét, hogy a genetikai lehetőségei szerint fejlődjön. A tápanyaghiány számos tünete fog megjelenni a növényen, ha a tápanyagok nem állnak rendelkezésre. A tápanyaghiány miatt megbetegedő növény pedig a teljes élelmiszerláncra hatással lesz.

  • A nem egészséges növény nem felel meg a fogyasztók elvárásainak, és nem eladható a piacon. Ennélfogva csökken a gazdálkodó bevétele, az erőforrások pedig veszendőbe mennek.
  • A nem egészséges növény gombák, rovarok és abiotikus stressz elleni védelmi mechanizmusai romlanak, tűrőképessége pedig csökken, ami a növény fejlődését és minőségét is befolyásolja.
  • A nem egészséges növény tápértéke és minősége nem ugyanolyan, mint az élelmiszerláncban megkövetelt egészséges terményé. Ennek következtében étrendkiegészítőkre (vitaminok és ásványi anyagok) lehet szükség. Csak az egészséges növény válhat egészséges táplálékká.

Szeretne többet tudni arról, hogy miként befolyásolhatja a növény egészségi állapotát?

A Yara megosztja ezt a tudást Önnel.