Tápanyag-ellátás és környezet

Environment image

Közismert és számos tudományos vizsgálat által bizonyított tény, hogy a kiegyensúlyozott növényi tápanyag-ellátás igen pozitív hatással van a környezetre.

 

  • A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás révén elkerülhető a talaj kimerülése, s így megelőzhető a talaj minőségromlása, valamint fenntartható a jó terméshozam.
  • A kiegyensúlyozott tápanyag-ellátás garantálja, hogy a növény fejlődését nem akadályozza egyik tápanyag hiánya sem, s ez biztosítja, hogy a kijuttatott tápanyagok felhasználása a lehető leghatékonyabb legyen.
  • A megfelelő tápanyag-gazdálkodás révén elért magas terméshozam általában alacsony környezeti hatást eredményez a betakarított termény tonnánkénti mennyiségéhez mérten. Ez vonatkozik a szénlábnyomra, a nitrátok kimosódására, valamint a növénytermesztés vízfelhasználásának hatékonyságára is.
  • Az ásványi műtrágyákat a növény igénye szerint kell kijuttatni. A műtrágya túlzott, a növény igényeit meghaladó mértékű felhasználása negatív hatással van a környezetre, így például nitrátkimosódáshoz és egyéb veszteségekhez vezet.

Szeretne többet tudni?

Itt olvashat arról, hogy a Yara miért elkötelezett a fenntartható fejlődés előmozdítása, valamint a környezeti hatások csökkentése mellett

03.1 Reducing Carbon Footprint PROMO PICTURE

A szénlábnyom csökkentése

A Yara hisz abban, hogy az ásványi műtrágyákra szükség van, ha fenntartható módon szeretnénk biztosítani a Földön egyre növekvő népesség ellátásához szükséges élelmiszer mennyiségét.