A kén szerepe a hagyma termesztésekor

A kén fontos eleme az enzimeknek és más fehérjéknek, valamint a klorofillképződéshez is szükség van rá. Azáltal van jól érzékelhető hatása a hagyma csípősségére, hogy növeli a hagymafej piroszőlősav-tartalmát – ami a hagyma minőségének egyik legfontosabb jellemzője.

A kén hatása a növekedési szakaszokban

Szakasz A kén hatása
Vetés előtt Ösztönzi a növényfejlődést.
Fejesedés A hagyma csípősségét befolyásolja.
Tudjon meg többet: A hagyma növekedési szakaszai.

A kén alkalmazásának általános alapelvei

A kénfelvétel legnagyobb arányban a tenyészidőszak késői időszakában, a fejesedés során történik. A kén segít a növénynek a nitrogén jobb hasznosításában. A magas kéntartalmú növények jobban tűrik a kártevők és a kórokozók támadásait is. A ként kapcsolatba hozták hagyma héjának erősségével és színével is.

Kénhiány a hagymánál

Érinti a levélnövekedést, és a levelek száma is kisebb lesz. A fiatalabb levelek egységesen sárga színűek lesznek.