Jövőkép és stratégia

Ismerje meg a Yara elképzeléseit arról, hogyan válhatna a piac formálójává.

Vision and strategy image

Jövőképünk

Jövőképünk az, hogy az iparág jövőjét meghatározó olyan vállalattá váljunk, amely megszabja az iparági szabványokat, pozitív hajtóerőként lép fel, és teljesítménye, valamint növekedési potenciálja révén segíti elő az iparág fejlődését. Küldetésünk az, hogy jobb terméshozamokat biztosítsunk, valamint, hogy megfelelő hasznot garantáljunk a gazdálkodóknak, az ipari partnereinknek, tulajdonosainknak és a társadalom széles rétegeinek is.  

Elkötelezettek vagyunk a jövőképünkre és küldetéstudatunkra, valamint a Code of Conduct és az Ethics and Compliance Program-ra, valamint négy alapértékre – azaz az ambícióra, a csapatmunkára, a bizalomra és a felelősségtudatra – épülő, inspiráló, innovatív és teljesítményközpontú vállalati kultúra kialakítása mellett.

Stratégiánk

Vállalati stratégiánk a nyereséges és fenntartható fejlődésen alapul, amely révén egyedülálló piaci pozíciót tudunk kiépíteni, valamint egy egyedi, rugalmas, a globális vállalati felelősségtudattal összehangolt üzleti modellt lehet kialakítani. A stratégia a vállalat elképzelése az iparág jövőjét meghatározó teljesítményről és a hosszú távú értékteremtésről. 

A Yara a nitrogénalapú műtrágyák és az ipari felhasználásra szolgáló nitrogén gyártási kapacitásának, valamint a Yara NPK gyártásához szükséges foszfát és kálisó beszerzésének bővülésére fog összpontosítani. A nagyobb léptékű kezdeményezések a gyártás felpörgetésére koncentrálnak azokon a területeken, ahol stabil mennyiség áll rendelkezésre az ammónia gyártáshoz szükséges, versenyképes árú földgázból, valamint a foszfát és a kálisó készletekből. Az egyre bővülő jelenlét a nagy növekedési potenciállal rendelkező piacokon, valamint az érett piacok megszilárdításában való részvétel is fontos.

A növekedés valamennyi területén jelentős tényezőnek számít a méretgazdaságosság, a szinergiahatás, az időzítés, valamint a szigorú pénzügyi fegyelem.