Elkötelezettség és szabályozás

A Yara elkötelezett az átláthatóság és az elszámoltathatóság mellett, valamint tartja magát a nemzetközi megállapodásokhoz, illetve a működési területén érvényes helyi jogszabályokhoz.

Ezenfelül a cég ipari szabványokat és belső iránymutatásokat követ, melyek tartalmazzák a víziókat és értékeket, célokat és stratégiákat, valamint a vállalati etika szabályait.

Víziónk, hogy meghatározóvá váljunk az iparban arra kötelez, hogy ipari szabványokat állítsunk fel. Missziónk – a jobb terméshozam – pedig arra, hogy biztosítsuk részvényeseink, vásárlóink, dolgozóink és a társadalom egésze számára, hogy befektetésük megtérül.

Stratégiai törekvésünk, hogy világvezetők legyünk a fenntartható mezőgazdaságban és a környezetvédelmi megoldásokban, valamint ambíciónk, hogy hatást érjünk el, újításra és részvételre kötelez. Stratégiánk a fenntartható és nyereséges növekedés eléréséhez pedig elkötelezettség a fenntartható irányelvek és a zöld növekedés iránt, mely magába foglalja a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi érintettségünket is.

Stratégiánk átfordítható stratégiai célokra, mely magába foglalja, hogy mi vagyunk a leginkább energia-hatékony cég az iparágban, hiszen 2004 és 2013 között 45 százalékkal csökkentettük az üvegházhatást okozó gázaink kibocsátását, és választ adtunk a globális kihívásokra. De ami a legfontosabb, a Yara szeretne a munkavállalók biztonságának garantálásban is élen járni, és a munkahelyi balesetek eshetőségét lehetőleg a nullára csökkenteni.

Elköteleződésünk a stratégiánkban gyökerezik, és az Etikai és Törvényességi Programban, valamint a Magatartási Kódexben részletezzük. A termelésre vonatkozó fő elköteleződésünk alapja az Európai Műtrágygyártók Szövetsége (EFMA) által lefektetett termékgondozási elvekhez való ragaszkodásunk. Ezenkívül a Yara egyértelmű minőség-, egészség-és környezetvédelmi, valamint biztonsági politikával (HESQ) rendelkezik, és ezt követjük mindennapi tevékenységünk, üzleteink és fejlesztéseink során.

Elkötelezettek vagyunk a nemzetközi szabványok iránt, támogatjuk az ENSZ Globális Megállapodását (Global Compact), a multinacionális vállalatokra vonatkozó OECD iránymutatásokat, az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát és az OECD Korrupcióellenes Egyezményét. Az ENSZ Milleniumi Fejlesztési Célok támogatásaként hozzájárulunk a Business Call to Action elnevezésű kezdeményezéshez és csatlakozunk az FTSE4Good indexben foglalt elvekhez. A Yara a Globális Jelentéstételi Kezdeményezésnek (GRI) megfelelően tesz jelentést.

Sustainable Agriculture

Fenntartható mezőgazdaság

A Yara arra törekszik, hogy globális vezető legyen a fenntartható mezőgazdasági terén és kiáll annak szükségessége mellett, hogy a fő globális problémákat hozzá kell kapcsolni a mezőgazdaság termelékenységének javítását célzó fő kihíváshoz – és annak megoldásához – az élelmiszerbiztonság elérése és a globális felmelegedés csökkentése érdekében.

Our Product Stewardship approach

Termékfelügyelet

A Yara szigorú elveket követ a termékfelelősség terén minden tevékenysége során, biztosítva a megfelelő gondosságot a teljes értékláncban, a termékfejlesztéstől és a nyersanyagok beszerzésétől kezdve, a termelésen, tároláson és terjesztésen át, egészen az értékesítésig, szállításig és felhasználásig.

Health, Environment and Safety

Egészség, környezet és biztonság

A Yara szigorú elveket és előírásokat követ az egészség, környezetvédelem és biztonság tekintetében, és a biztonság az első számú prioritásai között van, és folyamatosan dolgozik a balesetek megelőzésén.