Fenntarthatóság

A Yara megoldásokat kínál a fenntartható mezőgazdaság és a környezet számára. Nemzetközi szinten is jelentős szerepet betöltő vállalatként tevékenyen foglalkozunk a globális kihívásokkal.

A Yara világelső az ásványi műtrágyák gyártásában és forgalmazásában. Ez segít kialakítani a globális szemléletmódot és elkötelezettséget. Célunk az, hogy valamennyi érintett fél számára – beleértve a társadalmat is – értéket teremtsünk.

Hiszünk benne, hogy a fenntartható jövedelmezőség, a növekedés és a környezet védelme üzleti szükségszerűség a jövőbeli versenyképesség szempontjából. A magánvállalkozások alapvető fontosságúak a fenntartható fejlődéshez – ahogy a fenntarthatóság szükséges a vállalkozások életképességének biztosításához is.  

A Yara hatása leginkább az élelmiszerekkel, az erőforrásokkal és a környezettel kapcsolatosan figyelhető meg. Aktív szerepvállalásunk középpontjában a fenntartható agrárfejlesztés áll: az élelmiszerbiztonság fejlesztése, miközben csökkentjük a káros anyagok kibocsátását és a környezetre gyakorolt hatást, valamint foglalkozunk a vidékfejlesztés problémáival is.

A fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy úgy felelünk meg a jelen növekedési igényeinek, hogy eközben nem korlátozzuk az eljövendő generációk lehetőségeit. A fenntartható fejlődés központi szerepet tölt be a Yara törekvéseiben.

A Yara a fenntartható gazdálkodás, valamint az élelmiszer, a klíma, az erőforrás-hatékonyság és a környezeti vonatkozások összefüggéseinek kérdéseivel foglalkozik alaptevékenysége során az innováció és a kutatás-fejlesztés révén a globális piacokon és partneri kapcsolataiban egyaránt.  

Röviden megfogalmazva, a Yara a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt, a szó összes értelmében.

Responding to Global Challenges

A globális kihívásokra adott válasz

A Yara egy egyre inkább egységesedő világban végzi tevékenységét. A magánvállalkozások ugyanazokkal a globális kihívásokkal néznek szembe, mint a társadalom – többek között a népesség növekedésével, az élelmiszerbiztonság hiányával, az erőforrások végességével és az éghajlatváltozással. Ezekre a kihívásokra csak és kizárólag globális válaszok adhatók a vállalkozások aktív szerepvállalása mellet.

Commitment and Policy

Elkötelezettség és szabályozás

A Yara elkötelezett az átláthatóság és az elszámoltathatóság mellett, valamint tartja magát a nemzetközi megállapodásokhoz, illetve a működési területén érvényes helyi jogszabályokhoz.

How we engage

Elkötelezettségünk

 A szakértelem bevonása helyi és regionális szinten ugyanúgy, mint globálisan.